Samlaren- неповторима колекция, вдъхваща нов живот на непотребните материи

Току-що лансираната колекцията Samlaren е вълнуващо начинание, което използва по иновативен начин излишните платове. Колекцията е капсулна, а моделите са изработени в лимитирани количества и неподражаем дизайн.

0
 

Сподели

Shares

Тази пролет шведската марка Fjällräven дебютира новото попълнение към продуктовото си портфолио, а именно колекцията Samlaren. Водещият стимул за нейното разработване е поетият ангажимент от страна на Fjällräven към осигуряването на висококачествени модели, изработени съгласно политиката за нулев отпадък.

Целта на Samlaren (в превод от шведски означава „събирач“) е да постави началото на дългосрочна инициатива за устойчивост и иновативност, като изследва възможното приложение на кръговата икономика в процеса на производство и с това да гарантира необходимите предпоставки за едно по-добро и устойчиво бъдеще. От Fjällräven считат, че остатъчните материи не бива да се разхищават и Samlaren е чудесен пример за това как може да минимизираме изхвърлянето на платове, като вдъхнем нов живот на останалите след първоначалното производство материи.

Fjällräven прилага новаторски прочит на кръговата икономика

Устойчивостта и иновативността винаги са били в ядрото на Fjällräven. През 1964 година основателят Оке Нордин оставя в склада си резервна ролка плат, която не е успяла да влезе в употреба за производството на революционната Thermo Tent. Няколко години по-късно тази съща ролка плат е била използвана за направата на първото яке Greenland. Колекцията Samlaren e естествено продължение на устойчивата стратегия на марката, създадена на база наследството на Fjällräven и в духа на иновацията.

 

„Според мен това е персонификацията на прагматичния подход спрямо използването на ресурси. Оползотворяваме това, което имаме, по най- добрия възможен начин. Също така се надявам, че Samlaren ще резонира с нашите потребители на едно по- емоционално ниво чрез модели, които с времето увеличават своята стойност.“, казва Хенрик Андерсон, глобален креативен директор на Fjällräven

Всички продукти, носещи знака на Samlaren, са създадени чрез умелото комбиниране на остатъчни платове от тъкачниците и фабрики на Fjällräven. Те са лимитирани бройки, с уникален и неповторим цветен дизайн. Дрехите и аксесоари в колекцията предлагат същото ниво на функционалност, издръжливост и надеждност като традиционните модели на бранда, тъй като са изработени от неизползваните оригинални платове. Първата серия от колекцията Samlaren съчетава в себе си преобразени класически модели, изработени от останалия излишен G-1000 плат, като емблематичното яке Greenland в отличителна интерпретация с colour block дизайн и пачуърк елементи. При аксесоарите ще откриете така обичаните градски ранички Kånken, както и чанти тип пазарска и практични шапки.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.