Започна регистрацията за Байк и рън за Чепън

Осмото издание на надпреварата ще се проведе на 20-и април

0


Дата на събитието: 20.04.2019

Сподели

Shares

Предстои осмото издание на едно от най-големите събития за бягане и колоездене в България – Байк и рън за Чепън. Надпреварата ще се проведе на 20-и април в Драгоман, а регистрацията за нея вече е отворена. Всички, които желаят да се включат в събитието, могат да заявят участието си на chepan.stenata.com.

Дистанции

Както повелява традицията на състезанието, участниците в него ще могат да премерят сили в две дистанции – маратон (42 км) и полумаратон (21 км). Те важат както за бегачите, така и за колоездачите.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Тихомира Методиева-Тихич

Трасе

Стартът за всички състезатели, независимо от дистанцията, ще бъде даден пред Община Драгоман. Полумаратонците ще направят една обиколка по трасето, а участниците в маратонската дистанция ще преминат и през билото на Чепън планина, както и през по-ниските части край Драгоман. Теренът съчетава в себе си асфалт, горски пътища, пътека, почвен и каменист път. Цялото трасе има формата на осмица, а това означава, че състезателите ще имат възможността да се наслаждават на различни пейзажи по време на надпреварата.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Тихомира Методиева-Тихич

Категории

За втора поредна година Байк рън за Чепън ще бъде разделен на две категории – XCM серии и Хоби.

XCM серии

За втори път надпреварата ще бъде част от Българската колоездачна лига. Състезателите, които участват в XCM сериите, ще получат точки, които ще бъдат включени в крайното класиране за лигата.

Хоби

Хоби е категорията, в която могат да се включат всички ентусиасти без стремеж към точките в Българската колоездачна лига.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Тихомира Методиева-Тихич

Детска надпревара

И тази година, по традиция, на площада пред Община Драгоман ще се проведе детска надпревара по бягане и колоездене. Освен това ще има и забавна програма, въжена градина и много награди. Достъпът до събитието ще бъде свободен за най-малките, като е препоръчително родителите да запишат децата си предварително.

Културна програма

Освен спортната програма на 20-и април, от Община Драгоман организират и културни мероприятия, сред които ще има сцена с музика, танци, изложби, беседи в Туристически-информационен център Драгоман, както и организирани туристически турове в района.

Транспорт

Един от любимите моменти на много от участниците в Байк и рън за Чепън, свързан със състезанието, е самото придвижване от София до Драгоман. Всяка година те могат да го направят в специално осигурения вагон от БДЖ, в който могат да превозят и колелата си. И през 2019 всички, регистрирали се и заплатили таксата за участие, ще могат да се възползват от превоза, като регистрацията за него се очаква да отвори скоро.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Тихомира Методиева-Тихич

Повече информация за осмото издание на Байк и рън за Чепън можете да намерите и на официалните фейсбук страница и събитие.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.