Фрийрайдърът Орелиен Рутен

0
 

Сподели

Shares

Запознайте се Орелиен Рутен – един френски фрийрайд агент, който ни разказва за себе си, плюс видео, заснето от него.

Орелиен Рутен

Здравей, Орелиен! Би ли се представил с няколко думи?
Аз съм просто един човек, влюбен в планината и сноуборда. Обичам да бъда на стръмния склон и да се концентрирам на максимум.

Как попадна в спорта и най-вече сноуборда?
Роден съм в Гренобъл, който е „Градът на Алпите“.

Имаш големи постижения в сноуборд състезанията: в момента си в топ 3 на Freeride World Tour. Колко е зает състезателният ти календар?
Freeride World Tour има 6 етапа, но това означава шест пълни седмици някъде по света в очакване на добри снежни условия и слънце.

Чух, че гониш зимата по целия свят… кои са любимите ти дестинации?
Мисля, че ги обичам всичките, харесва ми да откривам нови терени, нови хора и различни видове каране и сняг, хареса ми в Канада, Норвегия, Южна Америка. Скоро ме очакват и много нови терени, нетърпелив съм да открия Гренландия, Перу, Индия…

Твоята специалност е фрийрайд. Искаш да бъдеш първият, който оставя следи в снега… Бил ли си изгубен в дивата природа – само ти и снежинките? Как се справяш с опасността и риска? Какво ти дава сила и вдъхновение?
По време на такива пътешествия оставаш дълго време сам и без възможност за спасяване, така че просто я караш по-спокойно и се опитваш да бъдеш на 100 процента на всеки завой, съобразявайки се със снежните условия. Не съм от онези момчета, които искат да се надхвърлят, опитвам се винаги да остана в собствените си граници. Вдъхновението ми е просто: мога ли да направя това или не?

Орелиен Рутен

Гледах няколко твои видеа, караш на много стръмни склонове. Много яко! Обичаш ли да правиш филмчета?
Да, наистина обичам, но това също означава да прекарвам часове наред пред компютъра, а аз определено предпочитам да карам, ха-ха..

Преди няколко години бях във френските Алпи и се влюбих в тях! Ла Грав е магична фрирайд зона. Какво би казал на българските райдери за тази част на Франция?
Ла Грав е просто уникална, няма друго такова място в Европа, а струва ми се и в света.

Освен сноуборд, какво обичаш да правиш?
Скулптура от всякакви материали: камък, дърво…

За какво мечтаеш в сноуборда и в живота?
Мечтая да продължа да пътувам по света в близките няколко години и да остана влюбен в снега докато навърша 90.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.