Reanult Morning Run 2017

0


Дата на събитието: 29.10.2017

Сподели

Shares

Renault Morning Run

Renault Morning Run ни очаква на 29-и октомври. Алеите на Борисовата градина ще бъдат пробягани от повече от 700 души, които се записаха за участие в петото издание на надпреварата.

Тази година към събитието се наблюдава рекорден интерес. „Поради изчерпване на квотата, регистрацията приключи близо две седмици преди старта. Друга интересна тенденция е че все повече хора избират да участват на по-дълги дистанции. За пръв път, откакто организираме състезания, имаме по-малко хора на най-късата – участниците на 10 километра са повече от тези на 5! Това е изключително важно – изглежда все повече хора се интересуват от бягане и могат да си позволят да изминат и по-дълги разстояния.“ – обобщава Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“– основен организатор на събитието.

Renault Morning Run

За поредна година в рамките на състезанието се организира и детската надпревара Sofia Kids Run, в която участие ще вземат 50 деца. Основна цел на детското бягане е да популяризира здравословния начин на живот, както и да събуди интерес у малчуганите към активностите на открито и бягането. „Sofia Kids Run“ се провежда със сертифицирани треньори, които ще тичат заедно с децата и ще организират забавни лекоатлетични игри за тях.

Заявили своето участие са и редица бегачи от чужбина. В Борисовата градина тази неделя ще бягат атлети от Белгия, Германия, Израел, Ирландия, Италия, Канада, Ливан, Русия, САЩ, Турция, Франция, Чехия и дори далечна Австралия.

Аматьорският отбор по бягане Renault Passion Runners също ще участва в състезанието. Радослав Мирев, Лилия Костова, Йоанна Митова и Искрен Тончев имат за цел да пробягат дистанциите, в които ще се състезават, под определено време. Четиримата бегачи се подготвят за състезанието с Кирил Николов – Дизела, който е треньор на отбора.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Радослав Мирчев, който бяга

Renault Morning Run

Към състезанието в неделя ще се проведе и първият „Media Run“. Представители на различни български медии ще обуят маратонките, за да се надбягват по 5-киометровата дистанция и да излъчат най-бързата медия.

Както всяко издание на Renault Morning Run и тазгодишното събитие има благотворителна кауза. По 5 лв. от всяка такса за участие ще бъдат дарени на Фондация „Воден път“ с цел организиране на коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Фондацията подкрепя деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване.

Началото на състезанието е в 09:00 часа на 29-и октомври, а стартът ще бъде разпложен в началото на трите успоредни алеи в Борисова градина, пред градинката със слончето. Sofia Kids Run ще започне в 13 ч.

Renault Morning Run

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.