Състезание по планинско бягане „Бороспорт“

0


Дата на събитието: 16.08.2017

Сподели

Shares

Втори кръг на състезанията по планинско бягане  „Бороспорт“

Вторият кръг от традиционните състезания по планинско бягане „Бороспорт“ ще се проведе на 16-ти август. Стартът ще бъде даден в 11 ч. пред хижа Мусала. Участниците ще преминат през 2500-метрово трасе, като трябва да стигнат до най-високия връх на Балканите – Мусала (2925 м). Състезанието ще бъде под формата на спринт. Рекордът за най-бързо преминаване е 28.30 минути.

Мусала
Снимка: wikipedia.org

Състезанието се организира с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика, община Самоков и „Бороспорт“. Участие могат да вземат всички картотекирани състезатели и всички, които споделят принципите и правилата на Българската федерация по лека атлетика и Академия „Планински бягания“ за мир, равноправие и приятелство. На старта ще застанат и всички атлети, които представят страната ни на официални състезания.

Състезание по планинско бягане "Бороспорт"

Ако искате да се включите в надпреварата, но не сте се записали все още, можете да го направите и на място, пред хижа Мусала. Заявки за участие ще се приемат от 9 до 11 ч.

Програмата предвижда и награждаване, което ще се състои от 15 ч. отново пред хижа Мусала.

Цели на състезанието

Целта на надпреварата е не само да направи селекция на най-добрите, които да се включат в Националния отбор през 2018 г. Целта е да мотивира младите хора да бъдат активни и да обичат България и красивата й природа.

Първият кръг на състезанията за купа „Бороспорт“ прие над 100 участници, което предвещава същия и дори по-голям интерес към следващите етапи. Третият кръг ще се проведе на 1-ви септември.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.