Десетото издание на „Чудобой“ ще се проведе на 9-10 септември 2023 г.

То ще посрещне с различни предизвикателства любителите на приключенията

0


Дата на събитието: 09.09.2023

Сподели

Shares
"Чудобой"
„Чудобой“ / снимка: Кремена Димитрова

Надпревара на открито, с разнообразни по характер предизвикателства в различни спортове – това ще предложи 10-ото издание на „Чудобой“ на любителите на приключенията.

Негови организатори са СК „Чудните скали“, Варна и Велоклуб „Устрем“. Отборната надпревара е насочена както към състезатели, така и към любители, туристи, приключенци или просто почитатели на изживяванията сред природата.

"Чудобой"
„Чудобой“ / снимка: Пламен Стефанов

Събитието ще се проведе за десета поредна година в района на природна забележителност „Чудните скали“ и яз. „Цонево“, до с. Аспарухово в Източна Стара планина. Датите на провеждане са 09-10 септември 2023 г.

"Чудобой"
„Чудобой“ / снимка: Кремена Димитрова

Какво представлява събитието накратко?

„Чудобой” е отборно състезание за ентусиасти и любители на изживяванията сред природата, в което са включени различни спортни дисциплини, изискващи комплексни умения от участниците – катерене, колоездене, бягане, гребане с каяк, плуване, ориентиране с карта и компас, рапел и самоизвличане, творчески и интелектуални задачи. То съдържа и множество Х-етапи, неизвестни на участниците до момента, до който не достигнат до тях.
„Чудобой“ се стреми да събере любителите на приключения на едно място, но също така и да помогне на участниците да научат нови полезни за тях неща, да се докоснат за първи път до различни видове спортове, да преодолеят страховете си, да се научат на взаимопомощ и да работят в екип – и всичко това да се случи в условията на приятелска атмосфера, весели и усмихнати хора! 
"Чудобой"
„Чудобой“ / снимка: Кремена Димитрова

За кого е „Чудобой“?

Състезанието е подходящо както за хора с добра физическа подготовка и технически умения, така и за тези, които просто искат да се забавляват и да научат нещо ново и полезно.

Отборите се състоят от двама души и могат да вземат участие в три отделни категории – „Елит“, „Хоби“ и „Айляк“. Основната разлика между тях е в техническата сложност и дължина на трасето, изискващи различна физическа подготовка – най-добра за група „Елит“, последвана от „Хоби“ и най-ниска за група „Айляк“:

"Чудобой"
„Чудобой“ / снимка: Кремена Димитрова
  • група „Елит“ – подходяща за хора, които са добре подготвени за по-сериозни физически натоварвания и предпочитат състезателния характер на предизвикателството.
  • група „Хоби“ – подходяща за хора със средна физическа подготовка, които са готови да стигнат до комфортната зона на физическото си натоварване, и освен приключенския, харесват и състезателния характер на изживяването.
  • група „Айляк“ – подходяща за хора със слаба физическа подготовка, както и родители с децата си, които търсят по-скоро приключенския, отколкото състезателен характер на изживяването.

 

Подробно описание на състезанието можете да намерите на уебсайта на събитието, на неговата Фейсбук страница и да следите новините в събитието.

Автор на видеото: Стамен Тодоров

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.