„Байк и рън за Чепън“ и двете годишни времена

0
 

Сподели

Shares
Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Освен че преминаха през 42 и 21-километровите маршрути на състезанието „Байк и рън за Чепън“, колоездачите и бегачите тази година преминаха и през няколко годишни сезона само за един ден.

Стартирали в студения, но пролетен и слънчев град Драгоман, състезателите се отправиха към билото на Чепън планина, където ги посрещна суровата белоснежна красота на връх „Петровски кръст“, след което се спуснаха отново към разцъфващата природа в подножието.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Минко Пеев

Тази година участниците в състезанието бяха 440, а от магазини „Стената“ и Община Драгоман съобщават, че състезанието е преминало при висока степен на спортсменство и допълват, че се наблюдава подобрение на състезателната култура, белег за което е и липсата на колоездачи, състезаващи се без каски и преминаването им внимателно покрай бегачите.

Бегачите, които дадоха най-добри времена и заеха първите места на 42 км са Тони Петков, финиширал за 03:39:55 и Надежда Ангелова, преодоляла дистанцията за 04:15:52. На по-късата дистанция – 21 км, първото място при мъжете беше заето от Александър Василев с време 01:34:42 и от Христина Козарева при жените, пробягала трасето за 01:50:36 ч.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Велоразходка

При велосипедистите първият при мъжете, старша категория, на 42 км е Александър Алексиев, с време 02:00, на 21 км – Красен Киров (01:10). Най-добро постижение – 02:50:39, при жените в колоезденето на 42 км отчете Ивета Алексиева, а на 21 км – Димана Ганчева с време 01:58. В юношеската категория на 21 км първенец е 17-годишният Цветан Иванов с време 01:19, а при дамите единствената престрашила се да участва в зимните температури се оказа смелата Мария Боянова на 17 г., финиширала за 02:28:14.

Тази година „Байк и рън за Чепън“ се проведе в Деня на Земята, което допълнително приповдигна настроението в центъра на Драгоман. Специален гост на събитието беше и алпинистът Боян Петров.

Отново бяха организирани и състезания по колоездене и бягане за деца, както и други занимания като игри и активности, свързани с природозащитата.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.