13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

372 колоездачи, 192 бегачи и 19 дуатлонисти взеха участие в 13-ия Байк и Рън за Чепън в района на Драгоман и Чепън планина през изминалия уикенд

0
 

Сподели

Shares
13-ият “Байк и рън за Чепън”
снимка: KrisoK Photography

13-ата годишнина на надпреварата бе повратен момент в развитието ѝ – за първи път събитието се проведе в двудневен формат, в отговор на очакванията към състезателна проява от този ранг. На 27 април се състезаваха колоездачите, а на 28 април – бегачите и дуатлонистите. Промяната, топло приветствана от участниците, даде очакваните резултати – повече сигурност по трасетата, по-малко трафик и рискови ситуации за велосипедистите и бегачите.

Tази година интерес предизвика вело дисциплината с най-дълга дистанция 66 km XCM и 1900 м положителна денивелация, в която се състезаваха колоездачи с лиценз към Българска федерация по колоездене. Тя консолидира окончателно усилията за завръщане на надпреварата в календара и годишната ранглиста на БФК, започнати с помощта на клуб “Велораптор”, а победител в нея в категорията Мъже Masters 40+ стана самият Калин Русев, основател на клуб “Велораптор”.

Със стартовите си такси регистриралите се за събитието 600 участници събраха общо 3000 лв, които ще бъдат дарени на Асоциация на парковете в България в полза на кампанията “Да съхраним вековните дървета в България”. Под надслов “Адреналин с кауза” за пета поредна година “Байк и рън за Чепън” избра да подкрепи инициатива, която има дългосрочно значение в опазването на локалните екосистеми, далеч отвъд границите на един човешки живот.

13-ият “Байк и рън за Чепън”
снимка: KrisoK Photography

Паралелно с “Байк и рън за Чепън” се проведе и състезанието за най-малките – “Мини Байк и рън за Чепън”, в което се включиха 76 деца, като най-малките бяха 2-3 годишни. Въжена люлка и надуваем замък бяха атракционите, осигурени за тях от община Драгоман. От СДП “Балкани” пък организираха няколко разходки с водач за любопитните да се запознаят с богатата флора и фауна на Драгоманското блато.

Организаторите на “Байк и рън за Чепън” благодарят на партньорите, подкрепили събитието по един или друг начин – Subaru България, Karcher, AquaMatrix, Abopharma, Doppelherz, Хармоника, Skullcandy, Epic Bike Shop, Backbar, Енергия от ядки, Sponser, бира Айляк, Red Bull, Deuter, Buff, Sigg, Julbo, Grangers, Coca-Cola. Изказват благодарности и на Mинистерството на туризма, на Race Timing BG, KrisoK Photography & Victor Troyanov Photography и техните екипи.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.