Предизвикай се: 1000 упражнения за 30 дни – новата инициатива на Краси Георгиев

За да бъдем активни през новата година!

0
 

Сподели

Shares

Изпращаме старата годината с носталгия  и посрещаме новата с обещания да сме някак по. Отказваме цигарите, спираме бирите след работа и оставяме ненужното в миналото.Отправяме към себе си безброй предизвикателства, които вече са ни познати. Миналата година не си ли ги обещахме също?

Фотография: Gianfranco Marzetti
Фотография: Gianfranco Marzetti

На прага на новото десетилетие ултрамаратонецът Краси Георгиев и предприемачът, също пробягал немалко километри Иван Димов отправят към нас едно по-различно новогодишно предизвикателство – 1000 повторения на упражнения за 30 дни.

ВИЖТЕ: Краси Георгиев на най-тежкия маратон в Сахара

Идеята е вдъхновена от обикновения човек, който води застоял начин на живот, мрази да спортува и все си намира оправдания защо не го прави. Темата се превръща в проблем, когато по празниците, човек не става от масата и после презира тялото си, споделя Краси.

Предизвикателството на Краси и Иван – всеки ден, в продължение на 30 дни се правят по 1000 повторения на определени упражнения. Техните такива са съобразени спрямо физическата им подготовка, навици и спортна мотивация. Всеки, който иска да се включи в инициативата може да го направи спрямо своите възможности, в удобно за него време и място като е важно да знае, че не е сам и много други хора подкрепят промяната.

ВИЖТЕ: 360° профил: Ултрабегачът Краси Георгиев

От мотивацията, която човек ще вложи в това начинание зависи дали той ще продължи да се занимава със спорт и дали той ще стане част от живота му. Истина е, че ако едно такова нещо продължи 30 дни, в голям процент от случаите, то продължава и след това, допълва Иван.

Спортистите започват своето предизвикателство в полунощ на Нова година като приканват всеки, който е решил, че му е време за промяна, да не чака до 5-ти или 6-ти януари, а да започне от първата минута на новото десетилетие.

Следете най-важните акценти от 360° и в профила ни в Инстаграм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.