Боян Петров ще бъде почетен гост на Байк и рън за Чепън 2017

0
 

Сподели

Shares
Байк и рън за Чепън
Снимка: Байк и рън за Чепън

Тази година еднo от най-обичаните ежегодни състезания в близост до столицата – Байк и рън за Чепън, се провежда в Деня на земята – 22 април, и е основен акцент в богатата програма на община Драгоман за празника.

Големият български алпинист Боян Петров ще бъде почетен гост на тазгодишното издание на състезанието. На площада пред Общината ще бъде разположена подвижна класна стая „Земно кълбо“, пред която Боян Петров ще говори за планината и нейната крехка екосистема. Около подвижната класна стая децата и техните родители ще могат да научат повече за околната среда и как да я защитават, основните принципи на устойчивото развитие и предизвикателствата на глобализацията.

Боян Петров

Освен да включи всички фенове на бягането и колоезденето в едно състезание, всяка година Байк и Рън за Чепън си поставя за цел да представи района на Драгоман пред гостите на града с неговите възможности за туризъм и разнообразни активности. За целта тази година ще бъде организиран тур в две части:

– С опитни гидове на СДП „Балкани“ – наблюдение на птици в района на Драгоманското блато;
– Ботанически фото тур на Чепън планина, включващ наблюдение на спиращи дъха гледки от връх Петровски кръст и заснемане на редки видове растения;

Андрей Ралев от СДП „Балкани“, пък ще разкаже повече за благотворителната акция „Достъпното блато“, целяща набиране на средства за възстановяване и изграждане на допълнителен участък на дървенения мост в Драгоманското блато.

До 19-и април всички желаещи да участват в надпреварата могат да се регистрират онлайн тук, а след това записването ще става на място в деня на Байк и рън за Чепън.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Байк и рън за Чепън

Традиционно на площада ще бъде органзирано и състезанието за деца „Мини Байк и рън за Чепън“, което ще включва бягане, колоездене, въжен парк на предизвикателствата и спортни игри с много награди, организирани от детска занималня Аctive Summer. Още образователни игри, свързани с планетата Земя и климата, състезания и атракции са подготвили за децата от агенция „Маска“. Родителите им пък ще могат да се включат в безплатна хоротека – първи стъпки в българските хора.

Всички участници в състезанието „Байк и Рън за Чепън“, както и всички желаещи да посетят Драгоман за празника, могат да се възползват от безплатен превоз – БДЖ и организаторите предоставят безплатен вагон за 100 човека. Необходима е предварителна регистрация тук.

Байк и рън за Чепън

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.