Още две постижения на българи в програмата на Фрийрайд тура

Второ и четвърто място на състезанието Open Faces Alpbachtal, Австрия

Сподели

Shares
Open Faces Alpbach
снимка: Open Faces FB, Andreas Vigl/ Open Faces Freeride Series, Alpbachtal, 11-12 февруари

Докато Симеон Павлов обираше точките на Freeride Junior Tour в Андора, същият уикенд други двама български скиори – Валери Пелтеков и Елена Митренгова, направиха страхотно представяне на друго състезание в програмата на Световните фрийрайд серии, Open Faces Freeride Series. Двамата взеха съответно второ и четвърто място на кръг в Алпбахтал, Австрия, състоял се на 11 и 12 февруари.

Open Faces е поредица фрийрайд състезания (с различна трудност), провеждани само в Австрийските Алпи, които представляват квалификации за Freeride World Tour (FWT), най-мащабното портфолио от фрийрайд събития в света. Участниците се допускат на база събрани точки от FWT състезания от последните няколко години. След като е дадено предимство на бивши райдъри в тура, участието се отваря за всеки, на базата на кандидатура и одобрение. Квалификациите за същинския тур включват общо 60 събития в различни точки на света и общо към 2700 участници.

За да влязат в класирането за Freeride World Tour, състезателите в квалификациите трябва да са участвали поне в три събития, на които да са събрали точки. Първите трима с най-висок резултат от двете категории – мъже и жени, получават правото да се състезават на тура.

Вальо и Елена ще запишат участие във второ състезание от квалификациите на 24-26 февруари, на Pitztal Wild Face Freeride Extreme (отново в Австрия). Това не е класическо фрийрайд състезание, а такова за време на фрийрайд терен, както обясни Вальо. Двамата не са участвали до момента в подобен тип ивент и са любопитни как ще се представят. Според Вальо, родната ски и сноуборд сцена има силно крю, което спокойно може да е по подиумите на Freeride World Qualifier (FWQ). „Просто наистина е много трудно да си позволиш да участваш поне на три състезания на сезон без спонсори“, подчертава той.

Повече за самото състезание и впечатленията на Вальо може да разберете от интервюто с него.

Теренът на Open Faces Alpbachtal
снимка: open-faces.com/ Теренът на Open Faces Alpbachtal
Open Faces Alpbach
снимка: Open Faces FB, Andreas Vigl/ Моменти от Open Faces Alpbachtal
open faces alpbach
снимка: Open Faces FB, Andreas Vigl/ Моменти от Open Faces Alpbachtal

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.