НЕчовекът на 2016 – кой е той?

0
 

Сподели

Shares

НЕчовек на годината за 2016

За четвърти пореден път тази година проведохме конкурса НЕчовек на годината, който има за цел да открие най-смелите, най-дивите, най-щурите любители на екстремните спортове у нас. Изводът е, че с всяка година подвизите стават все по-сериозни, участниците все по-заслужаващи да спечелят, а ние – все по-затруднени да излъчим победител.

НЕчовек 2016

Участници и гласуване

Тази година голямата награда в конкурса „НЕчовек на годината” е повече от „голяма” – екшън камера Virb Ultra 30 от Garmin, но също толкова забележителни бяха и шансовете на всеки един от участвалите да спечели, просто защото почти всички кандидати ни дадоха сериозен повод да им се възхитим. Забавянето с резултата дойде именно от това, че ни беше прекалено трудно сами да определим кой да грабне единствената по рода си титла НЕчовек на годината 2016, и се наложи да потърсим помощ от приятели.

Изготвихме точкова система, с помощта на която всеки от екипа на списание 360° плюс специалното жури, можеше да гласува за до трима претенденти – с една точка за трето място, две за второ и три за първо. До последния момент обаче, борбата беше оспорвана, нечовешка, а в крайна сметка победителят събра точно три точки повече от втория. Разликата между участника, класирал се на второ място, с участника на трето пък, е две точки.

Експертното жури, което взе участие в избора на тазгодишния НЕчовек, бе в състав:

Мартин Маровски, „Школа по алпинизъм и катерене“ и един от участниците в експедицията „Опашката на дракона“, пожънала страхотен успех;
Илко Илев – фрийрънърът, който винаги ни е изумявал с уменията и който наскоро ни отвя с най-новото си видео;
Яне Голев, чиито фотографии не веднъж са изпълвали страниците на списание 360°;
Георги Йорданов, който освен че изготвя уикенд и снежните прогнози за сайта 360mag.bg, винаги може да ни бъде верен съветник по въпросите, свързани с парапланеризма, защото сам се занимава с този спорт;
Емил Янчев – журналистът от Sportal.bg, който се грижи екстремните спортове да не отсъстват от сайта;

Но стига приказки, време е да разберем кой вече ще записва всичките си нечовешки подвизи със страхотната камера, разработена от Garmin именно, за да показваме на света на какво сме способни, когато преследваме стремежа си да бъдем свободни.

Списание 360° пък, ще награди участниците, класирали се от 2-ро до 5-о място, защото екипът ни наистина остава вдъхновен от енергията и емоцията, която претендентите ни предадоха, и след края на конкурса. Заемащите второ и трето място НЕчовеци ще получат подарък колекция броеве на списание 360°. Участниците, заемащи четвърта и пета позиция ще наградим с по 4 броя на Списанието по избор.

Класиране

Пето място

НЕчовек на годината 2016
Боян Петров a.k.a Fireman/Снимка: Георги Павлов

Боян Петров а.k.a Fireman: „За заснемането сме използвали истински огън в следствие на което единият ми крак пострада (3-та степен изгаряне). Мястото е Национална спортна академия „Васил Левски”.

Четвърто място

НЕчовек на годината 2016
Милан Димов/Снимка: Антон Анестиев

Милан ‘Касапина’ Димов, номиниран от Венета Захариева – Нети, която ни пише: „Фотосът е предимно на Кус-Кус-а и не само и…върви с култов текст: „Кус-кус ли чух?! Грух!“” Автор на снимката: Антон Анестиев

Трето място

НЕчовек на годината 2016
Орлин Илиев/ Снимка: Младен Данков

Орлин Илиев – Нечовекът, заради когото бе направен филмът „Смъртоносна пудра“. Той преодолява шока и ужаса от това да си затрупан от една от най-мощните лавини, падали у нас и в днешни дни отново е на ските. На снимката пада по комичен начин от връх Мальовица и е заснет от човека, който го изважда от лавината преди години – Младен Данков.

Второ място

Боян Дочев – Нечовекът, който успява да премине разстоянието от връх Вихрен до връх Мусала за по-малко от 24 часа през 2016 година. Боян Дочев е участникът, който ни изпрати не само снимки, но и видео. За да почувствате емоцията на Боян от изживяването, споделяме именно видеото:

Първо място

НЕчовек на годината 2016
Димитър Найденов и Тони Черешаров/ Снимка: Ангел Попов

НЕчовек за 2016 година официално вече е Димитър Найденов! На снимката виждаме Димитър, заедно с Тони Черешаров, готови да разцепят пудрата в Грузия. Преди да стигнат до красивите снежни планини обаче, Димитър може да се „похвали” със следните събития:

9-и март 2016 г. – падане в Австрия, вследствие на което Димитър се оказва с премазан прешлен на гръбначния стълб и претърпява две спешни операции в Залцбург;
На 2-ри октомври НЕчовекът вече кара сърф в Лозенец, България (след сърф трип до Португалия);
От 27-и до 31-ви декември 2016 година Димитър Найденов, без спомен за травмата, разцепва грузинските планини около курорта Гадаури;

Димитър Найденов е номиниран за НЕчовек на годината от Делян Ангелов, а снимката, която виждате, е дело на Ангел Попов.

Краят на конкурса за 2016 година е факт, но настоящата година тепърва ще предлага нови „дивотии“, така че събирайте материал и очаквайте следващото издание на „НЕчовек на годината“.

НЕчовекът

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.