Три модела Garmin Forerunner за всеки джоб и нужди

Лекота, удобство и функционалност за вашата китка

0
 

Сподели

Shares

Garmin Forerunner

Несъмнено една от най-надеждните серии часовници за спортисти е Forerunner на Garmin. Моделите от тази линия са устойчиви, лесни за използване и предоставят целия спектър информация, нужна за една тренировка по бягане – основната активност, за която часовниците Forerunner са създадени.

Първият часовник от серията се появява през далечната 2003 г., а оттогава до днес в каталога на Garmin съществуват повече от 30 модела с името Forerunner. Факт, който сам по себе си говори достатъчно за потенциала и качествата, заложени във въпросните устройства.

Вече ви представихме подробно новото попълнение в  семейството – музикалният часовник за бягане Garmin Forerunner® 645 Music, но тъй като такава разнообразна продуктова палитра предоставя широк избор, според джоба и нуждите, затова ще разгледаме още три модела от серията, излезли тази година.

Моделите обхващат ниския, средния и високия клас часовници, но това, което ги обединява са техните качества. Независимо дали практикувате някакъв определен спорт като бягане, плуване, колоездене или предпочитате активния отдих сред природата, всеки един от тези часовници ще ви помогне да подобрите резултатите си, благодарение на прецизните сензори, с които е снабден.

Вградените GPS и електронен компас ще ви улеснят с планирането на маршрута, а множеството записани параметри (пулс, изгорени калории, изминато разстояние и тн.) правят мониторинга на тренировките лесен и удобен. Специално внимание е отделено и на корпуса на часовниците от серията Forerunner – тои е изработен от висококачествена водоустойчива пластмаса, за да се намали теглото до минимум,но едновременно с това се осигурява и пълна защита дори и в най-екстремните условия.

Forerunner 25

Garmin Forerunner

Това е бюджетният часовник на Garmin, който събира в едно надеждност и достъпност. Предназначен е както за бягане, така и за ежедневна употреба. Часовникът разполага с всички основни данни, от които се нуждаете – темпо, изминато разстояние и сърдечен ритъм. Освен това е снабден и с Buetooth, за да можете лесно да синхронизирате данните от тренировката с вашия смартфон, чрез Garmin Connect технологията.

Garmin Forerunner

За разлика от събратята си в по-високия клас Forerunner 25 не поддържа ГЛОНАСС и няма функционалности за колоездене, а предавателят за следене на пулса трябва да бъде закупен допълнително. Въпреки това, цената му, надеждният GPS и батерията издържаща до 8 часа в GPS режим и до 6 седмици в режим часовник превръщат устройството в идеално за начинаещи, които тепърва навлизат в света на спорта.

Forerunner 235

Garmin Forerunner

Този бестселър модел е позициониран в средния клас часовници за бягане на Garmin, но възможностите му се простират далеч отвъд него! Той е елегантен, лек и оборудван с множество функции за бягане. Разполага с GPS и ГЛОНАСС, Bluetooth, базиран на китката сензор за честотата на сърдечния ритъм и поддържа допълнителни външни сензори като Garmin Food Pod.

Макар да е предназначен предимно за бягане, часовникът предлага и добри вело и outdoor функционалности – следи каданса на педалиране и осъществява навигация по предварително зададени маршрути, а функцията Back-to-start ще ви върне обратно в началната точка, ако случайно се изгубите.

Garmin Forerunner

Kакто и другите модели от серията, Forerunner 235 e изработен от лека и трайна пластмаса, издържлива на външни влияния. В режим GPS батерията му издържа до 11 часа, а в режим часовник – до 9 дена.

Лек, добре проектиран и изключително функционален Forerunner 235 е моделът за спортистите, които са склонни да похарчат малко повече пари за технология, която действително ще им помогне при подобряването на спобствените си резултати.

Forerunner 935

Garmin Forerunner

Върхът на продуктовата линия Forerunner е моделът 935. Първото нещо, което прави впечатление при него е изключително ниското тегло за часовник с такива размери (49 гр за размери 47 x 47 x 13.9мм). Това, както вече споменахме, е основна цел на производителя, тъй като всеки допълнителен грам оказва влияние при интензивни тренировки.

Създаден за бягане, този върхов модел спокойно може да се използва за мултиспорт и със своите многобройни функции силно се доближава до часовниците от серията Fenix. Forerunner 935 ще ви засипе с полезна информация като прогнозата за времето, колко крачки сте изминали, всички необходими параметри за триатлона бягане-плуване-колоездене и ще ви позволи да контролирате музиката на телефона си.

Garmin Forerunner

Друго голямо предимство на часовника е неговата съвместимост с различни фирмени или външни устройства и приложения като Final Surge и TrainingPeaks. Чрез приложението за смартфони можете да импортирате данните от вашите тренировки на мобилното си устройство и по този начин можете да планирате тренировките си. Искате да участвате в маратон? Приложението предлага специална 16-седмична програма, която ще ви каже как да се подготвите.

Животът на батерията е до 24 часа в режим GPS и до 2 седмици в режим часовник.

Трите модела можете да намерите в магазините на Garmin, както и онлайн на www.garmin.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.