2D RUN с Илко Илиев

0
 

Сподели

Shares
Илко Илиев 2D Run
Снимка: YouTube скрийншот

Ако още не сте видели новото фрийрън видео с участието на Илко Илиев, сега е момента. Видеото вече обикаля социалните мрежи и каналите за видео споделяне, а ние не сме единствените, които го определят като „истинска лудница”.

Наподобяващо сюжет на видеоигра, видеото ни превежда през няколко различни дестинации у нас, докато уменията на Илко да преодолява препятствия в дългите рънове ни навяват на мисълта, че с упорит труд, огромно желание и смели идеи на родна земя също се случва развитие. Естествено, няма как да не отбележим и страхотното впечатление, което ни прави самото заснемане на видеото, така че почитания за Марин Кафеджийски и екипът, който стои зад кадър.

Работа по заснемане на видеото екипът започва в края на ноември. Настъпващата зима предлага своите предизвикателства, налага „дебнене” на слънчеви дни и всички кадри за видеото са „събрани” до дните преди Коледа. Да, включително и този, в който Илко се потапя в студените черноморски води край Бургас. Ако не го виждате да зъзне, то не е заради температурата на водата, нито заради заснемането на кадъра набързо (напротив – направени са няколко опита, тоест няколко скока в студените води, за да се получи толкова добре, колкото го виждаме), а заради професионализма и най-вероятно – кръвта на нечовек, която тече във вените на атлета.

Повечето кадри във видеото са заснети в София и около нея, но за един от най-предизвикателните екипът отскача и до Бузлуджа. Ако се чудите какво му е на паметника, вижте във видеото как фрийрънърът се спуска с репел по 70-метровия двоен пилон на емблематичната постройка и си представете как в търсене на най-добрия кадър се изкачва всеки път до върха на колоната, за да се спусне надолу многократно. Звучи безкрайно уморително, обаче крайният резултат е поразяващ.

Няма да крием – уейкборд кадрите са едни от любимите ни, защото внасят отделна порция свежест в цялото видео. Освен това са заснети на канала в квартал Овча купел, което безспорно е най-страхотното му приложение.
Спираме с приказките, за да ви оставим да гледате и ви обещаваме, че страаашно ще ви хареса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.