Хроникьор на приключения

0
 

Сподели

Shares

Garmin

След цял уикенд щуротии навън, кое е най-доброто, което можем да направим веднага след като се приберем вкъщи? Естествено, да разгледаме къде сме били, да разберем как точно сме успели да минем оттам с колелото и да проверим на колко точно метра под водата сме заснели тези страхотни кадри… После да споделим всичко с приятели, за да им докажем, че можем да караме SUP, че наистина се спускаме по онзи улей със сноуборда и че да, сърцата ни още малко ще изхвръкнат от целия адреналин.

Всичко това е възможно, защото има с какво да го „хванем”. Новата камера на Garmin – Virb Ultra 30, е по-добра от всички досега и е готова да бъде най-добрия хроникьор на всяко приключение. Тя е създадена, за да заснема перфектни снимки и видео както във въздуха, така и под вода или по най-неприветлив терен.

Garmin Virb

Virb Ultra 30 заснема висококачествено Ultra HD видео с резолюция 4К и възможност за улавяне на 30 кадъра в секунда. Освен това камерата позволява заснемане на slow motion и timelapse (също в резолюция 4К) видео.

В режим за снимки новият модел Virb улавя до 60 кадъра в секунда. Камерата ни позволява и заснемане на кадри с много ниска скорост, така че да получим изображение с последователност на всяко действие (режим Timelapse Extensions) и фото заснемане на изображения с начертана траектория – Travelapse.

Една от най-полезните функции, що се отнася до управлението на камерата, е възможността за гласово подаване на командите. Така не е необходимо да прекъсваме действието си, за да стартираме и спираме записа или дори, за да направим снимка. Важно е да отбележим, че гласовите команди са активни само на английски език.

Garmin Virb
© 2016 Ronny Kiaulehn

За да заснеме всяко приключение както подобава, Garmin Virb Ultra 30 няма проблем с това да бъде заведена под вода. Лещите на камерата са водоустойчиви, което гарантира ясно заснемане на образи дори в неприветлива среда. Самата камера има водоустойчивост до 40 м, а в комплект с нея пристига и специален калъф за гмуркане. Не само кадрите, но и звукът остава перфектен дори под вода. Това е възможно благодарение на високочувствителния микрофон, който записва аудио дори когато камерата е „облечена” във водоустойчивия калъф. Нещо повече – моделът има функция за намаляване на звука от вятър, вълни и други съпътстващи шумове.

Във и извън водата, камерата използва 3-осно стабилизиране на изображението, което позволява заснемане на стабилни кадри независимо от терена. Освен това Virb Ultra 30 има опция за автоматично записване на видео, което стартира, когато камерата започне да се движи.

Garmin Virb
© 2016 Ronny Kiaulehn

Както споменахме, с помощта на новата камера от серията Virb можем да показваме и доказваме на всички останали какво сме постигнали при последните си активности на открито. Това става възможно с помощта на базата данни, която се събира от датчиците за движение G-Metrix.

Датчиците, вградени в камерата, отчитат различни параметри, съобразени с активността, която изпълняваме. Освен, че можем да получим информация за стандартните параметри като надморска височина, скорост, време, пулс, можем да разберем повече за представянето ни в зависимост от спорта, който практикуваме. Така например в режим за зимни спортове, датчиците отчитат също рекордната скорост, ротации във въздуха, дистанция при скачане и температурни нива. Ако практикуваме колоездене, можем да разберем повече за динамиката, мощността, каданса, да отчитаме време за различни обиколки. G-Metrix също позволява отразяване на местоположението, ускорението и мониторинг на пулса и гарантира, че ще изживяваме всяко приключение отново и отново, точно такова, каквото е било в действителност.

Garmin Virb

С това обаче, страхотните функции на камерата не се изчерпват. Една от отличителните възможности на Virb Ultra 30 е опцията за live streaming на видео. Чрез безплатното мобилно приложение Virb, камерата се свързва със съвместимото ни смарт устройство, което позволява споделяне на кадри в реално време и с висока резолюция. Директно видео може да бъде споделяно чрез HDMI излъчване, Amazon Fire/Roku 3 и YouTube Stream Live.

Камерата Garmin Virb Ultra 30 е съвместима с други устройства посредством надеждна безжична връзка и може да бъде контролирана от разстояние от други съвместими Garmin устройства.

Основни характеристики:

• ULTRA HD видео;
• LCD цветен сензорен екран;
• VOICE CONTROL2 – гласови команди за старт/стоп на записа, както за видео, така и за снимки или запис;
• 3-осна стабилизация на изображението;
• Високочувствителен микрофон;
• Автоматично създаване на видео – видеоклипове, които автоматично показват най-добрите моменти от активността;
• LIVE-STREAMING – споделя видео с висока резолюция в реално време в YouTube® (за съвместими Apple® устройства);
• Професионални функции: HDR; 60 Mbps кодиране, отклонение от експонацията и предпазване от преекспониране; Цветови настройки; Баланс на бялото; ISO чувствителност; Възможност за корекция остротата на изображение; Кадриране и др.

Повече за камерите Virb можете да научите онлайн в официалния сайт на Garmin тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.