Въздушна възглавница за колоездачи

0
 

Сподели

Shares

Да си вдигнат ръцете всички, които знаят, че не трябва да излизаш от вкъщи с колелото без каска! А сега – да си вдигнат ръцете всички, на които им се случва да го правят, и то доста често, напук на всички предупреждения.

Ето за всички вас, които все забравят да пазят главата, са помислили шведските изобретатели от Hövding. Те са създали първата въздушна възглавница за колоездачи, която разчита на система от сензори да проследи движението ви и се активира в случай на инцидент.

Въздушната възглавница в прибрано състояние се намира в яка на шията ви, а раздуването й отнема една десета от секундата, като предпазва врата и главата от удар. Hövding е в процес на задълбочени разработки още от 2005 година, и е създадена с мисълта само и единствено за градските колоездачи. Тоест, ако карате ВМХ, маунтинбайк, кроскънтри, ще трябва да продължите да разчитате на добрата стара каска.

Hövding е идеално разрешение, когато искате да покарате в града, но не ви се носи каска. Въздушната възглавница работи с батерия, която се зарежда чрез USB и издържа до 10 часа активно колоездене.

въздушна възглавница, Hövding А ако по принцип пропускате каската, защото ви разваля прическата, имайте предвид, че и в този случай ще трябва да се съобразите до известна степен външния си вид с безопасността. Въздушната възглавница може да не се надуе достатъчно добре, или да отнеме повече време, ако имате твърде обемна коса, гребен, расти. Същото важи и за големи обици, твърде обемни шапки и други големи аксесоари.

ВИЖ ОЩЕ: Дрегер за колоездачи – катинар, който няма да ви позволи да карате колелото си, ако сте прекалили с питиетата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.