Дрегер за колоездачи

0
 

Сподели

Shares

Признайте си, че сте си тръгвали от някой бар с колелото, когато леееко сте завишили промилите алкохол в кръвта.

Е, ако имахте този катинар, нямаше да можете да си тръгнете.

alcoho-lock
Снимка: Outsideonline

Alcoho-Lock работи като дрегер и се отключва само ако нивата на алкохол в кръвта са под максимално допустимите. Ако покажете повечко промили, когато духнете в ключалката, Alcoho-Lock ще набере предварително зададен от вас спешен номер, който ще получи точното ви местонахождение, за да дойдат и да си ви приберат.

alcoho-lock
Снимка: Outsideonline

Катинарът е създаден от японски магазини за колела и целта е да се намалят случаите на инциденти с колоездачи, употребили алкохол преди да се качат зад кормилото. Мотото на продукта гласи Don’t drink and ride.

Затова, ако джаджата прецени, че сте пили повече, отколкото трябва, ще позвъни на горкия ви най-добър приятел, който вместо да си допие питието, ще трябва да се разправя с вас и да ви убеди да не карате пил.

alcoho-lock
Снимка: Outsideonline

Ако обаче, притежателят на спешния номер не е чак толкова съвестен, ще ви се наложи да си извикате такси или да походите пеша… или да си останете в бара…

В бъдеще се очаква изобретяването и на услугата Drink&Ride (по модел на автомобилната Drink&Drive), която ще позволява колелото ви да бъде закарано до дома ви от не-пиян колоездач, докато вие се возите на рамката.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.