Летен фест на Витоша

1


Дата на събитието: 10.07.2016

Сподели

Shares
Витоша летен фест
Снимка: Sofia 2018 – Европейска столица на спорта‎

Второто издание на „Витоша летен фест” предстои да се проведе на 10-и юли.

Мястото на фестивала е пред хижа „Момина скала”, а като част от събитието ще бъдат организирани три състезания: планинско бягане, планинско колоездене и туристически поход, както и много игри, забавления и изненади.

Поредното издание на летния фестивал на Витоша е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018” и всеки, който желае да се включи във вълнуващия спортен празник – като състезател или зрител, може да го направи напълно безплатно.

Дисциплините, по които ще се проведат надпревари и техните стартове са както следва:

Състезание по планинско бягане – старт в 10:30 ч. по 13-км трасе „Кумата“;
Състезание по планинско колоездене – старт в 10:45 ч. по 18-км (две/четири обиколки) по трасе „Копитото“;
Туристически поход – начало 11:00 ч. по трасе „Обичам Витоша“ (около 2 часа);

Витоша Летен Фест 2016 - трасе

Участниците в състезанията ще бъдат разделени по възрастови групи: за колоездене и бягане – юноши и девойки (16 – 18 г.), мъже и жени, ветерани (40+); за туристическия поход: без ограничения.

Безплатен транспорт ще бъде осигурен за всички, които желаят да се включат в събитието. Определени са два пункта откъдето ще тръгват автобуси: Национален стадион „Васил Левски” (паркинга пред централния вход на стадиона) – 08:00 часа и срещу автогара „Овча купел” – 08:00 часа. Автобусите ще бъдат означени с табели на събитието и ще превозят желаещите до м. Златните мостове и обратно до пунктовете след приключване на фестивала. Освен това ще бъде осигурен и транспорт за превозване на велосипеди за състезателите по колоездене (от Национален стадион „Васил Левски”).

За състезанията по бягане и колоездене можете да се регистрирате тук или в деня на събитието на обособените пунктове по дисциплини от 09:00 до 10:20 часа.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Браво на сайта! Само вие сте публикували карта на трасетата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.