Велокарнавал – началото на една нова традиция

0
 

Сподели

Shares

Велокарнавал

Тази събота се забавлявахме заедно по време на първия Велокарнавал на София.

С много музика, весело настроение, цветни и оригинални велосипеди любителите на колоезденето преминаха по два карнавални маршрута в София и поставиха началото на едно събитие, което цели да се превърне в традиционно и ежегодно за живота на страната и столицата ни.

Празненствата започнаха още на сборните локации, определени за начало на карнавала – „Западен парк” и „Зоопарк”. Там участниците имаха на разположение шарените карнавални украси за велосипеди, изработени специално от студио „Три маймуни”, с които преобразиха колелата си точно като за карнавал. Освен с музика и приготовления за същинската част на събитието, карнавалът започна и с беседа за безопасно придвижване с колело из града.

Велокарнавал

Две велосипедни ремаркета, теглени от електрическите велосипеди на българската марка ElJoy и озвучени от музиката на диджеите DJ IHou и DJ Dancing Angel, съпроводиха парадните шествия от „Зоопарка” и „Западен парк” до Княжевската градина, където карнавалът се сля с фестивала за екстремни спортове Extreme Fest Sofia.

Велокарнавал

На мястото на кулминацията всички участници се забавляваха с карнавална музика, а за приповдигнатото настроение главна заслуга имаха участниците в конкурсите за най-оригинален велосипед, най-оригинален карнавален костюм и децата, състезавали се в надпреварата за малчугани. Макар в програмата да бе предвидено състезание за деца до шест години с велосипеди без педали, заради големия интерес се проведоха два извънредни кръга на състезания за по-големи деца и със стандартни колела. Наградите за бъдещите спортисти на България бяха осигурени от списание 360°, магазини Стената и работилница за велосипеди Fix&Ride.

Велокарнавал

24-и септември се превърна в един ден на забавление, прекрасни емоции и празнично настроение, а най-ценното е, че всички участници, заедно с организаторите, поставиха началото на нова и първа по рода си проява, която в бъдеще да се превърне в една от най-веселите традиции на София.

За сигурността на участниците по време на шествията се погрижиха от Общинска полиция и КАТ с два патрула и моторизиран полицай.

Велокарнавал

Събитието нямаше да бъде възможно без любезното съдействие нa велосипедните марки Sprint, Shockblaze, Bianchi, Scott, както и без организаторите от списание 360, работилница за велосипеди Fix&Ride, Фондация „София2018-Европейска столица на спорта“ и Столична община, както и на партньорите „Три маймуни”, Fritz и медийните партньори, включили се в отразяване на събитието.

Велокарнавал

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.