Фотоизложба „Обичам спорта, обичам София“: откриването

0
 

Сподели

Shares

Едно от най-обичаните и популярни места в София – градинката на Кристал, ви очаква с 28 кадъра, представящи възможностите за спорт и активно време в столицата и в близост до нея.

софия 2018

Фотоизложбата „Обичам спорта, обичам София“, представяща 28 снимки, олицетворяващи активния начин на живот и възможностите, които предлага столицата за практикуването му, беше официално открита на 10 май.

28-те пана с фотографии са вдъхновени от идеята за активно ополозотворено време и спорта като неразделна част от градското ни ежедневие. Изложбата е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта“ и от най-новия проект „Емоцията е повече от победата“, който промотира спорта чрез изкуството и националните ценности.

софия 2018

По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на БААТ, изтъкна възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм, а Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018, подчерта намерението на Столична община да предоставя и промотира повече възможности за спорт и активен начин на живот, на което е базирана и инициатива „Европейска столица на спорта“.

софия 2018

Сред присъстващите на откриването бе шампионът в планинското колоездене Стивиан Гатев, който също заяви колко е важно да се популяризират алтернативните спортове като опция за активно ежедневие. На откриването присъстваха още Иветка Петрова, общински съветник и член на Комисията за децата, младежта и спорта към СО, Мила Андреева, изпълнителен директор на „София – Европейска столица на спорта“, Иван Панчев от списание 360, с чието съдействие се осъществява изложбата, и др.

софия 2018

Фотографиите ще останат в градинката на Кристал в продължение на две седмици. Това е първата от поредицата от 4 изложби, които планира София 2018 тази година. Следващата ще е от 5 до 25 юли на Моста на влюбените до НДК, а през август нови фотографии ще украсят Градската градина през Народния театър.

софия 2018

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.