Цвят, музика и забавление

0


Дата на събитието: 24.09.2016

Сподели

Shares

Готови ли сте за истински Велокарнавал? С музика, карнавални костюми, веселба, карнавално шествие и конкурси?

На 24-и септември София посреща първия си карнавал с велосипеди.

Велокарнавал

С карнавални ритми започват празненствата на двете сборни локации – „Зоопарк София” и „Западен парк”. Именно там стартира подготовката за същинското събитие – всички ще можем да се приведем в истински карнавален вид, докато се забавляваме с бои за лица, карнавални перуки, шарени шапки и костюми под звуците на музика от Рио, боса нова, самба. Там ще се проведат и обученията за безопасно придвижване с велосипед в града.

Две музикални платформи, задаващи настроение със свежи DJ-сетове, ще ни съпроводят до Княжевската градина, където Велокарнавалът става част от Extreme Fest Sofia. На място пред Паметника на Съветската армия ще бъдат организирани конкурси, състезания и демонстрации.

Най-веселият конкурс за най-оригинален велосипед започва точно в 13:30 часа. На сцената на Велокарнавала ще можем да покажем колко готини, цветни и забавни са колелата ни. Всички участници в конкурса ще имат на разположение минута и половина, за да се представят и да спечелят гласовете на публиката, която ще определи победителя в конкурса.

Велокарнавал
Снимка: darkroom.baltimoresun

След конкурса „Най-оригинален велосипед” следва семеен конкурс, по време на който семейства ще могат да направят своите представяния с велосипеди отново на сцената на Велокарнавала.

Специално състезание за малчугани ще очаква всички деца до 4-годишна възраст. По предварително изготвено трасе, съобразено с възможностите и възрастта на малките колоездачи, децата ще могат да се състезават с байкове от типа „push” (без педали). Този, който завърши пръв начертаната обиколка, ще бъде обявен за най-добрия колоездач на Велокарнавала и ще вдигне шампионската купа.

Събитието продължава с още музика и забавление, осигурено от специално поканените диджеи.

Велокарнавал

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.