Обичаме спорта, обичаме София

0


Дата на събитието: 04.05.2017

Сподели

Shares

Имаш още една причина през месец май да наминеш през любимата градинка на Кристал в центъра на София – от 4 до 19 май там ще можеш да разгледаш откритата фотоизложба „Обичам спорта, обичам София“.

Обичам спорта, обичам София
Снимка: Borislav Stefanov/Red Bull Content Pool

28 фотографии от света на екстремните спортове и активното време в града и околностите му ще ти припомнят защо наистина обичаме София – защото възможностите, които ни дава да спортуваме и да се забавляваме, са наистина много и все разнообразни. Байк, уейкборд, лонгборд, ски и сноуборд, парапланеризъм, фрийрън, катерене и дори рали са част от заниманията, които намират мястото си в града и около него.

Снимка: Яне Голев

Фотографиите са заснети по време на най-различни събития и проекти (като например байк състезание в НДК, уейкборд на фонтаните в градинката на НДК, рали пърформанс на жълтите павета и много други интересни моменти), представят емблематични за столицата локации за спорт и алтернативен туризъм (зали за катерене, паркове, водоеми, Витоша и др.), или просто олицетворяват спорта и времето на открито като неразделна част от съвременния градски начин на живот.

Обичам спорта, обичам София
Снимка: David Robinson/Red Bull Content Pool

Основният акцент е върху колоезденето, тъй като това е един от най-бързо развиващите се спортове в последните няколко години, а възможностите за практикуването му в София или в близост до нея са отлични и много разнообразни.

Сред лицата, които ще видим на фотосите от изложбата, са МТВ шампионът Стиви Гатев, най-добрият български планински бегач и ориентировач Кирил Николов-Дизела, и много други. Фотографиите са дело на Виктор Троянов, Actiongraphers.com, Предраг Вучкович, Борислав Стефанов, Мартин Раднев, Стефан Илиев, Ника Крамер, Томислав Може, Яне Голев, Борислав ‘Бобо’ Камилов, БААТ.

Обичам спорта, обичам София
Снимка: Любомир Попйорданов

Фотографиите ще бъдат изложени в градинката на Кристал в продължение на две седмици – от 4 до 19 май, като официалното откриване на изложбата е на 10 май, сряда, от 11 ч. По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на БААТ, ще говори за възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм, а представители на “София 2018” ще разкрият подробности относно предстоящото домакинство на София за Европейска столица на спорта.

Снимка: Яне Голев; Райдър: Стиви Гатев

Специален гост ще бъде и шампионът по планинско колоездене Стивиан Гатев, който ще разкаже повече за възможностите, които предлага столицата и Витоша за практикуване на различни велосипедни дисциплини, и по-специално маунтинбайк.

Снимка: Виктор Троянов

Изложбата е организирана от “София 2018” със съдействието на списание 360°. Партньори на изложбата са Община София, фестивал “Дни на предизвикателствата”, магазини Стената и БААТ.

Снимка: Actiongraphers.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.