Новите шампиони на България

0
 

Сподели

Shares

Европейски и световни шампиони, световни рекордьори и всички онези със значими постижения на международно ниво в приключенските спортове. 26 спортисти и изследователи и една експедиция – всички със своите безспорни успехи. Това са лицата от новата фотоизложба на списание 360°, наречена „Новите шампиони на България“.

Новите шампиони на България

Изложбата беше открита със специална церемония на 20-и април в София. Изложбата се намира в градинката на Кристал и ще остане там до 15-и май. Тя се организира със съдействието на Столична Община, “София 2018 – Европейска столица на спорта“ и подкрепата на Adidas.

Новите шампиони - изложба

Фотоизложбата обединява българи, спортисти и изследователи, с безспорни успехи в своята област и постижения, уникални не само за България, но и в световен мащаб. Това са хората, доказали, че може да си най-добрият, независимо от всичко, стига да имаш вяра, упоритост и желание. Всички те споделят удоволствието от спорта, който са избрали, а успехът е естественото следствие – той неминуемо идва, когато даваш всичко от себе си. На тях често им липсват адекватни условия за тренировка, при завръщането им от състезание на летището рядко ги чакат високопоставени делегации и невинаги постиженията им намират място в новините.

А спортовете, с които се занимават, съвсем не са за подценяване – високорискови, наситени с емоции и предизвикващи до крайност силния човешки дух и физическите способности. На състезанията им се налага да се изправят срещу конкуренцията на участници от държави с дългогодишни традиции и многочислени екипи зад гърба си. И въпреки това нашите момчета и момичета успяват да са по-добри.

Новите шампиони - изложба

Списание 360°, още от самото си създаване през 2009 г., винаги е било медията, която популяризира екстремните спортове, приключенията, активния начин на живот и не на последно място – българите, които заемат почетните стълбички на международните състезания и остават в историята с постиженията си. Тази изложба е израз не само на уважението, което те безспорно заслужават, но и на стремежа лицата им да станат познати на колкото се може повече хора. Защото те го заслужават.

В изложбата „Новите шампиони на България“ ще видите:

Александра Жекова – Сноуборд бордъркрос
Борис Първанов – Фрийрайд Ссноуборд
Боян Петров – Алпинизъм
Веселин Овчаров – Aкробатичен парапланеризъм
Делян Димитров-Дидо – фрийрън
Дея Владимирова – Спортно катерене
Дойчин Боянов – Алпинизъм
Eкспедиция “Опашката На Дракона” (Руслан Вакрилов, Виктор Варошки, Мартин Маровски, Григор Върев) – алпинизъм
Емил Стойнев – Триатлон
Емил Цолов-Робота – Уейкборд
Иво Нинов-Германеца – Скално катерене
Кирил Николов-Дизела – Ориентиране
Лозьо Димитров – Фрийстайл сноуборд
Любомир Стефанов – Гмуркане
Марио Беньо – Фрийстайл сноуборд
Николай Найденов-Ники Малкия – Фрийстайл ски и инлайн кънки
Петър Иванов – Спортно катерене
Радка Петкова -Ледено Катерене
Радослав Янков – Сноуборд паралелен слалом
Станимир Беломъжев – Ски ориентиране
Теодор Кисимов – Спелеология
Тодор Спасов – Височинни скокове във вода
Христина Димитрова-Ина – Гмуркане
Христо Пимпирев – Изследователска дейност
Шабан Мустафа – Планинско бягане
Ясен Савов – Крос-кънтри парапланеризъм

Новите шампиони - изложба

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.