Сърфирането е изкуство

0
 

Сподели

Shares
Art Surfboards
Снимка: ufunk

Че сърфирането е не просто спорт, а изкуство, вече е доказуемо напълно нагледно.

Френска галерия влиза в колаборация с известна марка за производство на сърфове, за да създадат едни от най-красивите дъски, истински произведения на изкуството, които са били пускани на пазара.

Art surfbords
Снимка: surfersvillage
Art Surfboards
Снимка: Highsnobiety

Не знаем дали си заслужава да влизате с тях във водата (както можете да предположите – цената им е също толкова „арт”, колкото изработката), но един такъв сърф би стоял чудесно, на която и да е стена. Все пак това е най-подходящото място за една картина. Точно затова всеки закупен борд „пристига” при собственика си със специални закачалки за стена.

Art Surfboards

Дъските са разделени на серии, които пресъздават различни етапи или жанрове от европейското и световно изобразително изкуство. Част от сърфовете например са изрисувани с мотиви от известни картини на големи европейски майстори като Ян Давидс де Хем и Густав Климт, а други пресъздават теченията в работата на японските художници през 18-и век като Утагава Кунийоши и Кацушика Хокусай.

Art Surfboards

Всеки модел дъска е ограничен до 10 броя и всяка отделна дъска е номерирана индивидуално. Всички сърфове са направени ръчно във Франция (естествено!).

Art Surfboards

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.