Burning Man 2019: Епични кадри от най-шантавия фестивал на света!

Психеделичното събитие се проведе между 25 август и 2 септември и събра над 70 000 души

 
0

Сподели

Shares

Burning Man

Фестивали има много и фестове има много, но това, което представлява Burning Man е уникално събитие от интергалактическа величина!

За 33-та поредна година пустинята Black Rock в Невада, САЩ, се превърна в истинска паралелна вселена, възпяваща алтернативните форми на обществен живот и изкуство.

Събитието приключи едва преди няколко дена, като тази година темпоралният метрополис, насред пясъчното нищо, привлече над 70 000 души от цял свят, които изпълниха пространството с прото и пост апокалиптичната си визия.

Защото Burning Man е празник на изкуството и свободния дух, а това означава пирщество от брутални арт инсталации, пърформанси, граничещи с лудостта и тонове алтернативна музика!

Един от най-забележителните елементи на фестивала е, че в рамките на седмица участниците формират едно утопично автономно общество, в което всичко – от огромните арт инсталации до храните и напитките – се осигурява на комунален принцип от самите тях.

Заедно със забавлението, сериозните социални теми също намират място по време на фестивала, а всеки участник поема отговорността да заличи физическите следи от присъствието си, преди да си тръгне, независимо дали просто се е забавлявал или е демонстрирал някаква форма на изкуство.

Останалото са снимките, които улавят частица от духа на тази алтернативна вакханалия:

View this post on Instagram

⚡️

A post shared by Burningman 2019 Moments (@burningman2019_) on

https://www.instagram.com/p/B139ksJgWU5/

https://www.instagram.com/p/B14cR59J8Ld/

https://www.instagram.com/p/B14o_RCpRBS/

https://www.instagram.com/p/B16l6wuhQtI/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.