„Глобалната ферма“ открива Зелените дни

0


Дата на събитието: 26.09.2016

Сподели

Shares

Глобална ферма

Документалният филм „Глобалната ферма“ открива предварителната програма на фестивала-изложение „Зелени дни“ (30 септември – 2 ноември).

Пъстрата и живописна природа на България играе главна роля в „Глобалната ферма“. Усмихнатата американка Кортни Гера от Лос Анжелис, Калифорния, се среща с родни фермери и производители, които продължават природосъобразните традиции за производство на продуктите си. Разказите на героите разкриват колко много усилия са необходими всеки ден за създаването на чиста храна и продукти.

Прожекцията на 26 септември (понеделник) в „Дом на киното“ (ул. „Екзарх Йосиф“ №37) се осъществява в контекста на един от основните акценти на форума тази година – българското село, а след филма ще се проведе дискусия за перспективите пред българските производители на селскостопанска продукция. Вход за прожекцията: 3 лв. Билети от касите на „Дом на киното”.

Глобалната ферма

На 27-и септември пък, в „Клуб на пътешественика” ще бъде проведена дискусия „Посока Българското село“, по време на която ще се обсъжда възраждащият се интерес на все повече млади хора към живота в малки населени места. В рамките на два часа присъстващите ще споделят опита и идеите от живота си на село и какво ги е запалило да потърсят ново място за развитие и живот. Няколко експерти ще подскажат възможностите за професионално развитие на село, за да вдъхновят повече млади хора да се завърнат в по-малките населени места. Вход – свободен.

Зелени дни 2016

Програмата на „Зелени дни” продължава до 2-ри октомври. Повече за тазгодишното издание на фестивала можете да научите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.