Артистичните календари на 2022: „ТAKE MY PILL“ от Аменун Женева

Серия от плакати и вдъхновяващи рецепти за щастие в един проект!

0
 

Сподели

Shares

Краят на тази година, изпълнена с много позитивни емоции и пътувания, наближава и нетърпеливо надничаме в следващата. Без много да се питаме какво ни е подготвила, се хвърляме в бъдещето със серия представяния на няколко приключенски и артистични календара на родни майстори на фотографията и изобразителното изкуство, с които да прекараме на драго пътешествие предстоящата 2022 година.

„TAKE MY PILL“ от Аменун Женева 

И тази година си взимаме по едно хапче изкуство за всеки месец от годината с артистичния и наш много любим календар на художничката Аменун Женева. Проектът стартирал през 2018 г. запазва визията си, а серията от плакати ни представят истинска рецепта за щастие за всеки момент.

Календарът представлява серия от плакати, обръщащи внимание на елементи лекуващи душата и тялото, забравени от хората. В тях се набляга на връзката на човека, природата и изкуството.

Страхувам се, че времената, които са- и предстоят, ще са все повече и повече объркани. Желанието ми да не се потдаваме на страх и уплаха ме обърна отново към този проект.

Разликата е в това, че тази година си позволих да направя, календара с отделни листа, което автоматично създава дванадесет илюстрации, които може да поставите в дома си, дори след края на годината. Текста към всяка илюстрация, за мен, е не по маловажен. Това е и втората причината да направя от тази изложба календар. Надявам се, че един месец гледайки МОЕТО ХАПЧЕ, човек би се зачел и в неговата рецепта.„, споделя Аменун.

И тазгодишното издание на „ТAKE MY PILL“ е създадено с помощта на Стефан Чинов- графичен дизайнер, типограф, график, както и АРТ директор на списанието. Той  изгражда цялата типография по плакатите, подчертавайки чрез различни шрифтове и фрази функцията на „хапчето“.

„Моите хапчета“ се приемат от много хора като даденост, а всъщност ако обръщаме внимание, когато ги консумираме, бихме могли съзнателно да излекуваме умовете и душата си. Най-старото хапче ще остане КРАСОТАТА, следвана от Любов, Секс, Фантазия, Музика, Литература, Цвят, Вкус …

Животът ми ме подкани да обърна внимание на употребата на днешната фармацевтична индустрия и нейните продукти- или- по- правилно казано- злоупотребата с нея. Вниманието ми е насочено отвъд химията и изкуствено създадените хапове за лечение на едно, и унищожение на друго. Иска ми се да припомня естествените източници, дадени ни от природата за нашето усмихнато състояние. Вярвам, че „взимайки„ хапчетата ми, човек би пулсирал, силно здрав в светоусещането си. Всъщност, първоначално хапчетата са представлявали елементи извличани от природата и изкуството.

Насоката, която ме води е точно тази!“

Календарът е лимитирано издание, с размер 320 х 440 мм, хартия 320 гр. памук. Имате възможност да го поръчате от официалния сайт на автора.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.