Световните ендуро серии с българско участие

0
 

Сподели

Shares

На 3-4 октомври, за първи път в историята, българин ще участва във финалния кръг от EWS -Световните ендуро серии. До този момент никой от родните състезатели не е участвал на толкова голям международен форум. Записаните за участие в тежката надпревара са над 500 човека от цял свят, а нашенецът ще стартира под номер 262.

Иван Колев, от отбора на RAM bikes, е титуляр във временното класиране на Българските ендуро серии и към този момент е с актив от 400 точки и четири поредни победи. Той получи уникалната възможност да стане част от финалния кръг на Световното в дисциплината, като спечели голямата награда на Home Mountain Enduro Cup – уайлд кард и финансиране от ЛИДЛ Българя, за участието му в „Super Enduro 2015”.

Иван Колев, Стиви, Добри
Иван Колев – първо място

Ванката, както го наричат приятелите му, е дългогодишен състезател по спускане, а от скоро и по ендуро. Той има спечелени много подиуми и титли от различни състезания по планинско колоездене на национално и международно ниво, като това ще му бъде първото състезание от подобен мащаб.

Ендуро състезанията са много интересни и непредвидими – представляват спускане на етапи в които се засича време на всяка отделна отсечка, а придвижването между стартовете са извършва на самоход и включва много въртене и голямо физическо натоварване. През двата дни на финалния кръг от Световните ендуро серии, участниците ще трябва да се справят с близо 100 км натоварено каране през много техничен и разнообразен терен, както и жестоката конкуренция на някой от най-добрите състезатели в цял свят.

Световни ендуро серии
Иван Колев/Снимка: Георги Даскалов

„Участието на български състезател на „Super Enduro 2015“ е страхотно постижение и голяма възможност за страната ни. Надяваме се на добър резултат и пожелаваме успех на Ванката, както и да се представи ние ще се гордеем с него, защото това е страхотно постижение и за нас е чест да бъдем до него в този един момент“, казаха от Консепт Криейтив – едни от главните организатори на Българските Колоездачни Серии и участието на състезателя ни в Италия.

„Super Enduro 2015” ще се проведе на 3-4 октомври във Финале Лигуре, Италия – очаквайте информация за представянето на Иван Колев в началото на следващата седмица.

Снимка: Ема Паунова
Снимка: Ема Паунова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.