Изтрещели локации: Любимите велосипедни маршрути на даунхилъра Николай Георгиев

Къде ни препоръчва Ники да полетим с байка?

0
 

Сподели

Shares
Кадър: actiongraphers.com

Николай Георгиев – ясно изразеният български даунхилър, който стабилно ни отвява с уменията си през последните няколко години и твърдо ни показа, че планинското колоездене в България има и сцена и публика, които не са за подценяване. 

Най-бърз в категорията хардтейл на състезанието по планинско спускане Home Mountain Bike Cup през 2017 г. и 2018 г. и безспорно свикнал да работи под адреналин, Ники ни “разцепва” между дърветата.

Зад добрата му форма и завидни умения с байка, се крие един пъмп трак в двора на къщата му, както и любимите му родни трасета, където често може да бъде засечен да поддържа формата си. 

Помолихме Ники да ни сподели три от любимите си маршрути, както и какъв е правилният начин да ги „консумираме“, за да можем да им се насладим и ние.

 Вело Парк Пампорово, Смолян

Кадър: Dices & Dots

Във Вело Парк Пампорово има много разнообразности за каране. Като започнем с обиколни маршрути, преминем на ендуро пътеки и завършим с корав даунхил.

Любимият тукашен маршрут на Ники :

The Flow“ е трасе, което определям както за начинаещи, така и за напреднали. Както можеш да го минеш с висока скорост без проблем и да си го направиш забавно, така можеш и да го караш бавно, да се научиш да скачаш, да завиваш и да правиш каквото искаш по-него.

Следващото трасе, което е наистина невероятно е от Пампорово до Смолян. Неговото име е „Алиса в страната на чудесата“. Още името му подсказва, че когато караш там си в страната на чудесата. Много разнообразно с всякакви участъци –  корени, камъни, стръмни завои, остри завои, общо казано всичко за което един ендуро карач мечтае.

Рецепта за добро прекарване на времето по тези места:

За да направите трипа си още по вълнуващ, посетете няколкото забележителности в района – „Орфеевите скали“, кула „Снежанка“ и скалата „Невястата“– места, близо до всички пътеки за каране с невероятни гледки.

Релакс в края на деня:

В Пампорово има няколко заведения, в които може да опиташ вкусно родопско меню.  Едно от тях е „Еврика“, която се намира в центъра на Пампорово.

В Смолян едни от любимите ми места за хапване е „Мечото ухо“, „Пампоровата къща“ и „Родопчанка“. Всичките тези места са с много добра храна и страхотно обслужване. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Любимите велосипедни маршрути на Любомир Ботушаров

Витоша

Кадър: Dices & Dots

Това е „домашната ми планина“, така я наричам защото живея на 10 мин. пеша от нея.

Любимият тукашен маршрут на Ники:

Любимото ми трасе е „Голи връх“ – „Бай Кръстьо“. Това е трасето, на което се научих да карам колело. Трасето е много разнообразно. От „Голи Връх“ до „Бай Кръстьо“ има почти само корени, камъни и стръмни участъци. От „Бай Кръстьо“ до „Драгалевци“ трасето е почти цялото в камъни, скокове и виражи. Любимо ми е когато е кално, защото само тогава има хубаво сцепление на него.

Рецепта за добро прекарване на времето по тези места:

Освен, разбира се каране, има места които не са за изпускане –  гледката „Вълчи камък“, Драгалевският манастир, връх Камен дел, Черни връх. Всичките тези места откриват пред очите ви невероятни гледки и планински чудеса.

Релакс в края на деня:

В края на деня обичам да пия бира на центъра на Драгалевци или в „Пицария Чичовци“, която се намира отново на същото място. 

ВИЖТЕ: Любимите велосипедни маршрути на Милан Димов

Село Рельово, Самоков

Кадър: Dices & Dots

Любимият тукашен маршрут на Ники:

Това е едно село близо до Самоков. Момчетата от там са се постарали да направят едно, не много дълго трасе, което аз много харесвам, понеже е супер игриво и забавно. Има всякакви участъци, виражи, скокове, странични наклони, улеи. Трасе, на което можеш много бързо да се научиш как да скачаш и да завиваш. 

Рецепта за добро прекарване на времето по тези места:

Както споменах не е много далеч е Самоков, Мальовица, Ястребец –  места, на които можеш да си прекараш добре сред природата.

Релакс в края на деня:

След карането следва и добра храна. В центъра на селото има едно магазинче пред което една баба прави страхотна скара. Момчетата от селото са добра компания за по биричка след динамичното каране. 

Още от любимите места за изтрещване на популярни български атлети, съвсем логично, можете да намерите в рубриката ни „Изтрещели локации“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.