Sofia Electric Enduro: Адреналин от бъдещето в Западна Стара планина

Съвсем близо до София можеш да се впуснеш в истинска електрическа ендуро авантюра

0
 

Сподели

Shares
Снимка: SEE/Facebook

Ако летните жеги и стоенето на плажа по цял ден те е отекчило, а адреналинът ти липсва, то срещата с Sofia Electric Enduro определено ще забърза почивката ти. SEE предлага групови и индувидуални турове с електрически мотори в Западна Стара планина, което ще ти даде възможност да се насладиш на страхотни гледки по екстремен начин, а най-хубавото е, че са съвсем близо до столицата – с. Войнеговци.

Снимка: SEE/Facebook

Планинските преходи с мотор са вълнуващ начин да преживееш заобикалящото те и да видиш максимално повече, особено ако не разполагаш с много време. От началото на април месец SEE предлага на всички любители на адреналина турове с изцяло електрически мотори Sur Ron Light Bee X в Стара планина, подходящи както за напреднали, така и за начинаещи в ендурото.

Снимка: SEE/Facebook

Трасета за авантюристи

Базата се намира в с.Войнеговци, намиращо се на около 25км от София, а ако идваш с автомобил можеш да използваш паркинга близо до базата. Трасетата са няколко с различна степен на трудност, а средното време, за което може да ги изминете са между 2:30-3:00 часа. Всеки тур включва мотор, водач, защитна екипировка, както и безплатно видео заснемане с GoPrо.

За начинаещи

Ако нямаш никакъв опит в управлението на ендуро машина, то вариантите за твоето приключение са три.

  •  с. Войнеговци – с. Луково – с. Войнеговци.
  • с. Войнеговци – връх Гола Глава(Голи връх) – с. Войнеговци.
  • с. Войнеговци – връх Дебели дел – връх Драгоната – с. Локорско – Локорски водопади – с. Войнеговци

Който и от вариантите да избереш със сигурност ще видиш страхотни панорамни гледки по пътя.

Снимка: SEE/Facebook

За напреднали

За по-опитните с моторите и тези, които търсят силни усещания, маршрутите отново са три.

  • с. Войнеговци – с. Бакьово – с. Войнеговци
  • с. Войнеговци –  връх Завидов ръд – с. Войнеговци
  • с. Желява – връх Мургаш – с. Желява

Терените са предимно са гористи местности с основно черни пътища за 4х4, те съставляват около 70% от терена по време на туровете. Участъци са най-приятни и безопасни за каране, тъй като през цялото време сме в прохладната сянка на гората, а почвата е от добре трамбована пръст, което прави сцеплението възможно най-силни, а това е чудесна предпоставка за безопасно движение.

Снимка: SEE/Facebook

Електрически мотори Sur-Ron Light Bee X

Моторите са доста леки, което ги прави по-удобни за управление от колкото кросов мотор. Пълен автоматик са, нямат скорости за превключване, а спирачките са като на велосипед. Моделите, които предлагат SEE са два, в зависимост от батерията – малка или голяма така като разликата между 48 и 60V е не само в пробега, но и в мощността на мотора.

Разполагат с два режима на каране, което ги прави подходящи за начинаещи, тъй като в единия режим са по-бавни, а в другия по-бързи.

Снимка: SEE/Facebook

Как да се запишеш за ендуро обиколка със SEE

От Sofia Electric Enduro организират ендуро турове всеки делничен ден в 18:30, както и през уикендите – от 10:00 и от 14:00, с времетраене между 2:30-3:30 часа. Максималният брой хора в една група по маршрут е четири човека.

Може да се запишеш за незабравимо ендуро преживяване на телефон 0877 77 78 38 или да посетиш официалната страница на Sofia Electric Enduro във Facebook тук.

Очаквайте скоро и личните ни впечатления от ендуро преживяването, на 360mag.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.