Уил Гад – „Капитан Приключение“

0
 

Сподели

Shares

Уил Гад, наричан още Капитан Приключение, определено заслужава супергеройското си име. Известен в средите на ледените катерачи и парапланеристите, с дълъг списък от световни постижения и рекорди, той е едно от най-добрите определения за „мултиатлет“.

Уил Гад

Канадецът започва да се увлича по спортовете и екстремните преживявания още от малък. Нещата, с които си е играел като дете, включват ски, пещери, каяци… На 14 години започва да се занимава с каяк, две години по-късно идва ред на катеренето, а на 25 започва да лети с парапланер. Уил признава, че от всичко, което прави, парапланеризмът е най-страшен.

Уил Гад и Гавин МакКлърг бяха номинирани за Приключенци на годината в конкурса на National Geographic за техния епичен полет над Канадските Скалисти планини. Цялата история прочети тук.

Уил Гад и Гавин МакКлърг. Снимка: Pablo Durana
Уил Гад и Гавин МакКлърг. Снимка: Pablo Durana

Уил Гад наистина е приключенец по душа. Обича да опознава нови терени, да преживява различни усещания. Да се бори със себе си, надскачайки границите на възможностите си.

В неговото „мулти“ прозвище се вмества още една роля – бащинската. Канадецът отглежда сам двете си деца. С какво си играят те обаче, можем само да гадаем – с пикели и котки, гребла и каяци или парапланерчета.

Red Bull Content Pool, Уил Гад
Red Bull Content Pool

Уил Гад е един от героите на брой Зима 2014 на списание 360°.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.