Сърфист по душа

1
 

Сподели

Shares

Бетъни Хамилтън е само на 25 години и вече е направила толкова много за себе си и още десетки други хора, колкото някои от нас може би няма да могат за цял живот.

Невероятната ѝ история и вдъхновяващ оптимизъм обикалят света, като подават ръка на хора, които, заради различни причини, имат нужда от окуражаване и леко побутване, за да живеят животите си по вълнуващ, изпълващ и смислен за самите тях начин.

Снимка: Бетъни Хамилтън
Снимка: GrindTV

 

Родена на хавайския остров Кауай, още от съвсем малка Бетани показва завидни умения в сърфирането. Започва да се състезава и печели не само призови места в нейната възрастова група, но и в надпреварите при жените.

Когато е едва 13-годишна, младата сърфистка претърпява зловещ инцидент. Докато сърфира, тя бива нападната от тигрова акула. В следствие на атаката, момичето губи 60% от кръвта в тялото си и лявата си ръка. Оцеляването ѝ се смята от мнозина за истинско чудо.

Снимка: Бетани Хамилтън

„Толкова бързо стана, за части от секундата. Усетих огромен натиск и няколко светкавични дърпания. После гледах шокирана как водата около мен се оцветява в яркочервено. Някак останах спокойна. Лявата ми ръка, почти до подмишницата, я нямаше, както и голямо парче от сърфа ми с формата на полумесец.”

Само месец след нападението на акулата обаче, Хамилтън отново е във водата.

Освен, че изключително бързо се връща към спорта, Бетани показва колко велик сърфист е всъщност. Тя показва, че загубата на ръката ѝ не е препятствие пред това да изпълнява целите, които си поставя. През 2005 г. става национален шампион при жените, а от 2007 г. насам е професионален сърфист.

Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

„Работих наистина здраво, за да стана професионален сърфист, а сега се състезавам с най-добрите сърфистки в света.”

Още през 2004 г., сърфистката издава автобиографичната книга „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ (Сърфист по душа: Истинска история за вяра, семейство и борбата да се върнеш върху дъската), която става бестселър в САЩ.

Снимка: Бетъни Хамилтън

Историята ѝ бързо привлича вниманието на американци и става вдъхновение за мнозина.

2011-а е годината, в която излиза и филмът „Soul Surfer“, разказващ за живота на младата сърфистка. Той става изключително популярен и „изнася” историята на Бетани Хамилтън извън пределите на Щатите.

Снимка: Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

Следващата книга, която „сърфистката по душа” издава през 2014 г., е „Body and Soul“ („Тяло и душа”). Целта ѝ е да окуражи жените по света да живеят здравословен начин на живот и да следват мечтите си.

Снимка: Бетъни Хамилтън


„Пътят ми е посветен на това да живея здравословно. Да бъда активна, да се храня с чисти храни, да сърфирам е това, което ме кара да се чувствам страхотно! Това чувство ми помага да остана мотивирана дори когато съм уморена или графикът ми е препълнен. Знам, че правейки най-доброто за тялото си, аз ще се чувствам най-добре, а представянето ми ще бъде във връхната си точка.”

Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

Бетани, освен велик сърфист, е и майка на малкия Тобиас. Дори по време на бременността си, Хамилтън не слиза от дъската, за да остане във форма.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Не я познавам, но това е една истински смела и уникална жена браво за това което е постигнала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.