Най-мащабното световно бягане с кауза Wings for Life ще се проведе на 7 май

Включи се в 10-ото организирано бягане в подкрепа на мисията гръбначните увреждания да станат напълно лечими

0


Дата на събитието: 07.05.2023

Сподели

Shares
Wings for Life 2023
Wings for Life 2023 / снимка: Wings for Life, Фейсбук

През 2023 г. най-мащабното бягане с кауза – Wings for Life World Run ще отбележи 10 години от създаването си. На 7 май в 14:00 ч. местно време хиляди души от десетки държави ще стартират едновременно, за да подкрепят фондация Wings for Life в мисията ѝ гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

В България за момента градовете, в които ще се проведе организирано бягане, са София и Варна, като се очаква в каузата да се включат организатори от Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

Заради уникалния формат на състезанието, всички, приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно, независимо къде по света се намират.

Вижте: Какво прави организация Wings for Life?

Wings for Life World Run
Снимка: Wings for Life World Run/facebook

Благодарение на специално създаденото приложение Wings for Life World Run App, всеки може да бяга за каузата, дори да се намира далеч от организирано бягане, като резултатът му ще бъде включен в генералното класиране сред всички участници по света.

В София всички ние ще можем да бягаме за каузата на 7 май в Борисовата градина. Във Варна бягането ще стартира пред Морско казино, Морска градина.

Регистрация за събитието

Още сега всеки има възможност да даде своя принос за каузата, като се запише за участие на 7 май или просто направи дарение към фондацията. Минималната такса, която всеки дарява чрез регистрацията си, е 8 евро, но ако желае, може да допринесе и с по-висока сума.

Повече информация за бягането в Борисовата градина може да намерите ТУК.

Wings for Life
Wings for Life – карта на маршрута в София

Защо е важно да се включим

С участието си в кампанията всеки стимулира напредъка в изследователската дейност, която търси лек за гръбначните заболявания. В последните години все повече учени от цял свят считат, че дори и хроничните увреждания могат да станат лечими.

Колкото повече хора подкрепят каузата, толкова повече се увеличава възможността да бъде намерено решение на проблема съвсем скоро.

Вижте: Как да участвам във Wings for Life World Run?

Целта на организаторите през 2023 година е да се постави нов рекорден по брой включили се активисти, както глобално, така и на местно ниво. През 2022 година в България се включиха 522 души и бяха дарени над 10 000 лв. за каузата.

Колко средства са събрани от Wings for Life World Run до момента?

Към днешна дата са събрани 38 300 000 евро под формата на дарения, като всички те са инвестирани в изследвания. Само през 2022 г. Wings for Life World Run генерира 4 700 000 евро дарения, благодарение на 161 892 участници от 192 държави.

Вижте: Wings for Life през годините

Wings for Life
Wings for Life / снимка: Фейсбук

Фондация Wings for Life/ „Крила за живот“:

„Крила за живот“ финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Повече информация ще намерите на страницата на събитието във Facebook, както и в регистрационната форма тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.