Уникалният формат на Wings for Life World Run

0
 

Сподели

Shares

Най-мащабното бягане в света – Wings for Life World Run, ще се проведе на 3 май от 14 часа българско време.

Wings for Life App
снимка: Wings for Life

Включването в глобалното събитие е повече от лесно. Всичко, което трябва да направим, за да подкрепим каузата, е да свалим мобилното приложение Wings for Life World Run App (достъпно за Andorid и iOS). С негова помощ можем да бягаме самостоятелно, да се присъединим към отбор или да създадем свой собствен, към който да каним приятели, познати или напълно непознати от всички точки на света.

Wings for Life World Run AppБягания, в които ще се ползва приложението вече са организирани навсякъде по света – от Бризбейн до Лимерик, от Берген до Кейптаун, от Бостън до Лима. А с наближаването на датата и часа на старта, дестинациите растат ли растат.

Wings for Life App
снимка: Wings for Life

Всеки един от нас може да създаде свой APP Run. Стъпките, които трябва да извървите, можете да намерите тук.

Всички регистрационни такси отиват директно за финансиране на изследванията на гръбначния мозък, също както и входните такси за бягане в официалните маратони, организирани по света.

Официалният старт ще бъде даден в 11.00 UTC на различни места по света, но чрез изтегляне на приложението ще може да се бяга практически навсякъде.

Единствената разлика е, че бегачите ще бъдат гонени не от реална, а от виртуална кола. Тя ще започне да ви гони 30 минути след като сте стартирали и постепенно ще увеличава скоростта си, докато не ви настигне. Първоначално ще се движи с 15 км/ч, като на всеки кръгъл час от бягането ви ще добавя по 1 км.

През 2019 концепцията за колата преследвач се променя, с цел осигуряване на още по-вълнуващ завършек на състезанието. Новостите засягат бегачите, които по време на събитието успеят да изминат повече от 65 км. Именно тогава колата ще стане още по-бърза, в сравнение с предишни години, за да стане битката още по-оспорвана.

Wings for Life App
снимка: Wings for Life

Историята на събитието помни бягането на професионалният сноубордист Ееро Атала с приложението в архипелага Свалбард в Северния ледовит океан, докато Том Oелер направи това в планините на Непал.

Двама посланици на Wings for Life World Run започнаха миналата година своето организирано с приложение бягане с Ванкувърските бегачи, а след това бягаха сами покрай емблематичната градска дига край океана до английския залив.

Междувременно, бившият румънски ръгби играч Георге Балта, посланик и приятел на Wings for Life World Run, претърпял увреждане на гръбначния мозък по време на мач преди повече от 10 години, бяга заедно със стотици други над 9000 км в Букурещ.

Следете всичко актуално за Wings For Life България на фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.