Светът под карантина на живо: Лайв стрийм от различни точки на планетата

Уеб камерите работят!

0
 

Сподели

Shares

Много държави затвориха границите си и ограничиха пътуванията по света заради пандемията. Пътуването се превърна в екзотика, а целият свят се превърна в онлайн пространство, с което гледаме филми, „ходим“ на театър и се наслаждаваме на картините на известни художници…

Въображението ни обаче не остана под карантина.

Уеб камерите на някои вълнуващи места по света все още работят и ни дават възможност да се пренесем там и мислено да си представим, че обикаляме улиците им. А това, което ще видим може и да ни изненада – от лаптопа или телефона си можете да видите изцяло на живо какво се случва в различни части на света и как карантината е оставила своя отпечатък.

Times Square, Ню Йорк

Едно от най-оживените места в света, емблематичният площад в Ню Йорк, днес изцяло е сменил облика си. Празните улиците рисуват зловеща и самотна картина…

Crystal Bay, Тайланд

Пуснете си камерата и чуйте шума на вълните в унисон с приказните залези на едно от най-романтичните места на Земята.

Венеция, Италия 

Италия вече никога няма да е същата, но очарованието на прекрасната Венеция продължава да вълнува. В един град, преживяващ здравен катарзис, цигулките не спират да свирят.

Манитоба, Канада 

Северното сияние и неговият нестихващ магнетизъм може да видите от камерите на Polar Bears International и Explore.org всяка вечер. Часовата ни разлика с Манитоба е седем часа, така че вземете предвид този фактор и се насладете на чудесния природен калейдоскоп.

Конго, Африка

Сега е моментът да видите как минава ежедневието на горилите в резервата в Конго. Приключението е гарантирано!

Токио, Япония 

Макар и тук да са взети карантинни мерки, на камерите ясно се виждат японци, тръгнали по своите ежедневни задачи, спазвайки препоръчителната дистанция.

НАСА 

Да видиш космоса в реално време, докато си седиш удобно на дивана, си е доста интересно преживяване. Уеб камерата предава директно от борда на Международната космическа станция, която пътува над главите ни със скорост 27 300 км/ч. Еха!

ВИЖТЕ: Google Earth стартира виртуални обиколки по най-невероятните национални паркове в света

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.