Живот под карантина: свежи мисли с Wild Home Dreamers

Непоправими мечтатели с очи, обърнати към океана. Това са Wild Home Dreamers, които като всички нас обаче, по неволя са се кротнали у дома.

0
 

Сподели

Shares
Wild Home Dreamers
Бианка и Ники, които иначе рядко можеш да видиш в домашна атмосфера. (снимка: © Wild Home Dreamers)

В поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с…” ти предлагаме една различна гледна точка към ежедневието ни от март насам – за да не спираш да мечтаеш за бъдещите си подвизи. Защото каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него. И приключенията, които ни очакват.

Днес те срещаме с Ники и Бианка, които вярваме познаваш като пътешествениците от Wild Home Dreamers. И макар естественият им хабитат по-често да е сред вълни и върхове, в момента, както всички нас преобладаващо са се поспрели вкъщи. Попитахме ги как изглежда любовта под карантина и дали след два месеца, прекарани у дома ще повярват на приказката, че „от вкъщи по-хубаво няма“.

Wild Home Dreamers: Бианка
Бианка (снимка: ©Wild Home Dreamers)
Мястото: къде и какво

Останахме си вкъщи, защото и двамата работим, доколкото е възможно и през карантината. Освен това искахме да сме близо до семействата си в София. На хората, които имат къщи извън града или близо до морето, май им беше една идея по-приятна изолацията. ;)

Сега ви е паднало

По-дълги разходки с кучето, повече време за книги, документални филми и… ровене из стари снимки от всички страхотни места, на които сме били, а вече сме позабравили.

Убиец на скука

Излизаме с колелата в квартала и се опитваме да сме активни! Скучно никога не ни е било – просто тягостно от това, че сме затворени.

В мрежата

По навик доста често проверяваме сайтовете за прогноза за времето, хаха. Сърф и лайфстайл списания са част от ежедневната доза интернет, четем и за хобитата си или за промените в света като цяло. Понякога понеже нямаме телевизор проверяваме и новините от България (за да се посмеем или да поплачем…).

Wild Home Dreamers
Ники (снимка: ©Wild Home Dreamers)

Добрата новина

Това е един подходящ момент за равносметка: да си припомним, че всичко е временно, че много неща не зависят от нас и трябва да се наслаждаваме на момента, докато го има. Никога не знаеш кога ще затворят границите, ще избухне война, ще настане финансова криза…

Планирай, че ще живееш вечно – живей все едно няма да има утре…

Желаното място

Обожаваме морето през пролетта! Всичко е зелено, все още няма почти никакви хора и ако имаш малко късмет може да се появят вълни…

Любов по време на корона

Повече време заедно е супер!

Светът днес

И ние, като всички, се надяваме скоро да може да се пътува. Хората са напрегнати и все по-често чуваме от приятели, че не издържат и искат да отидат тук и там…

Истината е, че трябва да променим малко възприятията си за пътешествие. Едно пътуване до Азия може да се замени с опознаване на места в България, на които никога не си бил…

Няма да е същото, но да се надяваме, че след време и по-далечните места отново ще са възможни. Липсват ни приятелите в чужбина обаче. :(

Светът утре

Светът със сигурност ще бъде различен в много аспекти… Който отказва да го приеме – да послуша/погледа малко качествени чуждестранни медии и да не си зарива главата в пясъка. ;)

Надяваме се, дори след като отмине карантината, хората да не забравят колко им е липсвала природата и да я оценяват и предпазват повече!

Посланието

Пожелаваме на читателите ви да са здрави и физически, и психически, да се грижат за себе си и да излизат максимално често в природата, без значение какво е времето. :)

Чети още: всички разговори от рубриката ни “Живот под карантина: свежи мисли с…” ще намериш точно тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.