Броени часове до изкачването на Копитото в памет на Боян Петров

Все още имате време да се регистрирате за участие в състезателната програма

0
 

Сподели

Shares

По-малко от денонощие ни дели от момента, в който ще бъде даден стартът на изкачването на Копитото в памет на Боян Петров.

Изкачване на Копитото
Снимка: личен архив – Радослава Ненова

Регистрацията за участие в състезателната част на програмата все още е отворена. Към този момент повече от 700 души са заявили желание да се включат, но имате възможност и вие да го направите (дори и на място), тъй като максималният брой на участниците е 1000.

Състезателната част от изкачването ще се проведе на стартови вълни. Те ще бъдат през половин час – първата ще поеме към Копитото в 9:30 ч., а последната в 11:00 ч.

След това, в 11:30 ч. ще започне и изкачването за всички, които не желаят да се включат в надпреварата.

Изкачване на Копитото
Снимка: Радослава Ненова

Стартът на събитието ще бъде поставен от бар Шишарката в Княжево, а финалът – на кулата на Копитото. Когато приключат състезателната програма и изкачването след нея, ще има и награждаване на победителите. То ще се проведе от 13:30 ч. на Копитото. По време на него ще има и томбола с награди за участниците.

Очаква се в състезателната част да се включат и много спортисти. Сред тях са Евгения Раданова, която ще стартира с цял отбор, както и човекът птица Весо Овчаров.

Припомняме ви, че организаторите на събитието целят то да се превърне в традиция, като всяка година то ще бъде посветено на един от 14-те осемхилядника. Тази година той ще бъде Гашербрум I – първият изкачен от Боян Петров връх над 8000 м. Всеки регистрирал се участник ще получи стартов пакет с номер, карта на Витоша и специален медал, който вместо лента, има тънко алпийско въже с възли, както и еделвайс, който може да се носи отделно като значка.

Изкачване на Копитото
Снимка: Радослава Ненова

Повече информация можете да откриете във Фейсбук, а за да си направите регистрация, посетете сайта kopitoto.bg

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.