Сноуборд мисия Red Bull Dare to Fly

0
 

Сподели

Shares

Red Bull Dare To Fly

Както си е редно – всички закони на Мърфи са в сила към момента и разбира се, предварителната програма на събитието претърпя основна промяна, но така се получи, че вместо една – три световноизвестни сноуборд звезди ще оценяват изпълненията на българските райдъри от състоялата се през уикенда в Пампорово квалификация за Мастър-уъркшопа, само че по интернет.

Капризното време и поредицата температурни рекорди не успяха да преборят ентусиазма на екипа шейпъри и организацията на курорта Пампорово – уникалният джъмп е факт, прясно „излъскан” пред писта „Стената”.

Неизлекувана травма в петата на гост-звездата Марко Грилич (Словения) почти постави под въпрос провеждането на събитието. „Почти” – защото организиаторите се задйстваха и измислиха как не една ами три сноуборд звезди от филмите да оценяват нашите момчета, само че по интернет. Освен Марко в екшъна се включват и още две големи имена от световната сноуборд сцена организаторите засега казват само, че излизат от рамките на Европа.

Оказа се обаче, че от родните сноубордисти само на петима „им стискаше да летят” на големия скок – всъщност, най-голямото биг еър съоръжение, строено от сняг в български курорт. Така че всеки от петте участници имаше шанс да покаже уменията си в два квалификационни скока – 30-секундно клипче-профил ще свидетелства пред почетните съдии за нивото и ентусиазма на всеки от петимата куражлии: Лозьо, Джими, Гумата, Малкият Жорко и Асен.

Тримата съдии ще имат грижата да изгледат и оценят всяко изпълнение като оценките ще се видими в профила на съответния участник – всичко това на международната онлайн платформа на Red Bull. Сборът точки от гласовете на тримата съдии оформя финалната класация на най-добрите български сноубордисти! Официално и международно! С други думи – развръзката предстои…

Това, което обаче остана вече в историята на бг сноуборда, е уникалното нощно шоу с анимация, което се проведе в събота на биг еър-а. За първи път в Европа. Три прожектора „Кристи” и едномесечната работа на аниматорите – Стоян Стоянов и Георги Христов. И нека видеото говори!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.