Декемврийско каране

Откраднати спускания в зимните ни курорти

Сподели

Shares
Карвинг сноуборд техника
снимка: http://www.sgsnowboards.com / Карвинг техника на писта

Снежната покривка и ниските температури в края на миналия месец зарадваха всички любители на зимните спортове. Докато очакваме с надежда още снеговалежи през декември, то не бива да пропускаме възможността да си откраднем някое друго гладко спускане в зимните ни курорти, които в началото на сезона работят на изгодни цени. За да улесним избора ви, синтезирахме актуалната информация от по-известните ски центрове в България в редовете по-долу.

Банско
Ски зона Банско откри неофициално зимния сезон за туристи миналата събота (3-ти декември). В района има значително количество естествен сняг, допълнено от вече работещите на пълни обороти снежни оръдия. До момента са подготвени за каране само пистите Юлен, Стара писта и Коларска, но, ако прогнозата за запазване на ниските температури се задържи, в близките дни работещата ски зона ще продължи да се разширява. До 19 декември цената на целодневната лифт карта ще остане по-ниска от редовната, 30 лв. Полудневна карта за този период няма да се предлага. След 19-ти цената ще се качи на 58 лв. Курортът предлага студентско намаление срещу представяне на студентска карта. Официалното откриване на сезона ще бъде на 17-ти декември (събота), без специално намаление на лифт картата по случая.

Боровец
Курортът ще посрещне първите си снежни туристи идния четвъртък (8-ми декември), като осигури в следващите седмици условия за дневно и нощно каране. Условия за фрийстайл ще има в ниската част на ски зоната, където ще работи „Промо парк Бороспорт“. Падналия сняг в Рила през отминалата седмица е малко по-малко от този в Пирин. В периода 8-16 декември ще можем да караме на промоционални цени – целодневна карта от 45 лв. и така за нощно каране от 18 лв. Курортът предлага целогодишно намаление за клиентите си под 23-годишна възраст.
Условия за каране на създадени на пистите Попангелов, Ястребец 3, Ситняково 3, Мартинови бараки (1-4), Рила, Иглика и Ротата.

На 17-ти декември зимата в Боровец ще бъде посрещната официално, а лифт картата за цял ден ще има символичната цена от 5 лв. Всеки, който закупи пас в този ден, може да спечели и сезонна карта за курорта – една от 120-те, които ще бъдат раздадени, по случай годишнината на курорта. Ски зоната пред хотел Рила ще бъде отворена вечерта за безплатно каране, което ще може да бъде съчетано с музика на живо в изпълнение на Поли Генова, Вили Стоянов и Брас Асоциация, DJ Andrey Exx & Diva Vocal.

Пампорово
Във втората събота на месеца пистите си ще отвори и ски зона Пампорово, все още неофициално. В първия работен ден от сезона, 10-ти, карането ще бъде безплатно, вече по традиция. Това ще важи и за следващия ден, но само за децата до 12-годишна възраст. Цените на лифт картите ще останат промоционални до 19 декември, като целодневна карта ще струва 39 лв. (редовната цена е 55 лв.), а полудневната 29 лв. Предимството е, че на тази цена ще може да карате и на ски зона „Мечи чал“ и ще може да ползвате целодневната транспортната връзка между двете зони.

Неофициално в курорта ще може да се кара и на 09.12.

Картала
На 10-ти декември ще можете да карате за без пари и на ски зона Картала, която на тази дата ще открие официално сезона си. За случая е планирана специална програма. В този ден ще имате възможност да се включите в работилница с професионалните български сноубордисти Марио Беньо и Георги Пелтеков и да покарате с момичетата от Wild Berries. Вечерта ще можете да гледате в добра компания премиерния филм „The Eternal Beauty of Snowboarding“. Събитията ще започнат в 10.30 ч. Курортът ще продължи да работи през сезона с цени от 33 лв. за целодневна карта през почивните дни и 27 лв. през делничните. През уикендите може да се възползвате и от студентско намаление.

Добринище
По-макият ни ски курорт, Добринище, е готов да посреща снежни туристи с работещ ежедневно лифт и снежни оръдия, осигуряващи снега за долната част на пистата. Месец декември там започва с редовни сезонни цени на лифт картите от 32 лв за цял ден.

Рилски езера
За момента ски зона Рилски езера запазва работното си време за обслужване на туристи само през уикендите. Целодневната лифт карта, която включва седалката и влека, ще е на цена от 31 лв., а полудневната 22 лв.

Осогово
Падналият първи сняг се поддържа от снежните оръдия на ски зоната и малката пистa ‘Людмил Янков“, до сноупарка, вече работи. За оформяне на фрийстай зоната обаче, е нужен още сняг. Целодневната карта за отворената за момента ски зона струва 15 лв.

Витоша
Ски зона Витоша няма да отвори врати до следваща информация, поради техническа повреда при съоръженията.

Белмекен
Спортен център Белмекен гарантира добри снежни условия с голямата си надморска височина, и разполага с една ски писта. Освен това, туристическата база там предлага транспортиране на туристи до някои от околните фрийрайд зони. Цената на един курс с моторна шейна е около 50 лв, в зависимост от желаната локация.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.