Дончо и Коко канятДата на събитието: 07.04.2017
0

Сподели

0Shares
0 0

Дончо кани 2017

Дойде време добре познатите склонове на Дончовите караули да посрещнат ски и сноуборд фрийрайд карачите за четвърти пореден път.

Дончо кани в дните между 7-и и 10-и април. Тази година „фрийрайд срещата“ е посветена на Коко Рупчин: „Един истински карач, който носеше пламъка и страстта на фрирайда в себе си. За него Пиринските склонове бяха любимо място, без което не можеше. Нека караме по тях заедно с Коко Рупчин.“, се казва в информацията за събитието, което тази година носи името „Дончо и Коко канят“.

Форматът и идеята на „Дончо“ си остават все същите и добре познати: две дисциплини – Big Mountain Freeride (BMFR) и Free Slope Style (FSS), никакви съдии, участниците отново сами избират най-добрите линии, прожекции на най-добрите рънове от деня. А целта – да се съберат колкото може повече райдъри, всеки сам да заслужи спускането си, да направи толкова спускания, колкото иска и да пробва нещо ново, което винаги е желал.

Как премина миналогодишното издание на “Дончо”, четете тук.

Дончо Кани 2016
Ивайло Ерменков. Фотограф: Виктор Троянов

Тази година екипът на „Дончо кани“ и екипът на “X Lines” планират провеждането на Български фрийрайд серии, оценявани по критериите на Freeride World Tour и с общо класиране. „Дончо кани“ ще бъде домакин на сериите в Пирин – ”Pirin Freeride Challange”.

Състезанието ще се проведе в отделен ден и без да се смесва с програмата на „Дончо кани“. Точната дата ще бъде обявена след преценка на снежните условия, но ще бъде в периода между 7-и и 10-и април: „За целта обаче са ни нужни и състезания, провеждащи и оценяващи се по световните критерии. За да могат бъдещите поколения да имат шанс да развият потенциала си, такива събития трябва да има ежегодно в България. Така някой ден ще можем да ги видим на световните фрирайд подиуми.“, се казва още във фейсбук събитието за тазгодишното издание на „Дончо кани“.

Повече информация за „Дончо и Коко канят“ ще получите във фейсбук събитието тук и официалната страница на „Дончо кани“ тук.

Проучване на Дончовите Караули, март 2014
Проучване на Дончовите Караули, март 2014

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.