RAM BIKES TEAM на BOROVETS OPEN CUP 2013

0
 

Сподели

Shares

През годините сме се нагледали на какви ли не условия по трасетата, но BOROVETS OPEN CUP 2013 определено беше най-мокрото състезание, провеждано някога в България!

RAM BIKES TEAM

Най-голямото предизвикателство за момчетата от нашия отбор не беше трасето, което тази година беше още по-брутално от всякога с огромни корени и дупки навсякъде, нито пък беше бруталната конкуренция на много бързи чужди състезатели, привлечени от престижния UCI CLASS 1 ранг на мероприятието… не, тук в основна пречка по пътя към местата на подиума за нашите състезатели се превърна бруталното време – след изненадващия порой по време на финалите в Пампорово предишната седмица и последвалите го дъждове в дните преди състезанието на Боровец трасето беше мокро и разлигавено още от началото на тренировките.

RAM BIKES TEAM

Това превърна някои участъци, като например корените в горната част на трасето, в истинско предизвикателство. Постепенно обаче трасето изсъхваше и до съботните квалификации условията вече бяха перфектни…тъкмо тогава обаче заваля дъжд – упорит, силен и напоителен, който промени ситуацията драстично към по-лошо. Като че ли спомените от предишния уикенд не бяха достатъчно пресни…

RAM BIKES TEAM

По наново разкаляното трасе нашите момчета имаха известни проблеми и на квалификацията се наредиха по средата на групата – Марто Бочуков, Иван Колев и Боби Крумов бяха съответно на 13-та, 14-та и 15-та позиция, а пък Сашо Илиев остана на 18-то място. Спокойни, че все пак са се разминали без инциденти, момчетата се заеха с почистването и изсушаването на колелата и екипировката си и зачакаха дъжда да спре… Това обаче така и не стана – пороят продължи чак до неделя вечерта, превръщайки трасето в речно корито, а финалната зона в същинско оризище! Състезателите масово се оплакваха, че не виждат нищо от калта по маските и дори tear-off плаките не им решаваха проблема за дълго… Мизерията обаче беше еднаква за всички и нашите момчета продължиха смело към финалите, където постигнаха следните резултати – Боби Крумов даде второ време от българите и успя да се класира на 10-та позиция, Марто Бочуков имаше известни затруднения по трасето и остана 13-ти, а пък Иван Колев и Сашо Илиев завършиха съответно на 18-та и 19-та позиция.

RAM BIKES TEAM

Беше крайно вълнуващо и необичайно за България състезание… Предстои ни кратка почивка в календара, след което ще се завърнем към състезателния екшън наесен!

RAM BIKES

RAM BIKES TEAM

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.