Скиорите догониха бордистите с четворното салто

18-годишният Андри Рагетли изпълни за първи път трика на Nine Royals

Сподели

Shares

Във втория ден от едноседмичното фрийстайл събитие Nine Royals – новият формат, обединил Knights и Queens, скиорът Андри Рагетли успя да постави рекорд, с изпълнението си на първия куад корк 1800 или четворно салото с пет пълни завъртания на 360°. Освен впечатляващото зрелище, постижението е и от особено значение за фрийстайл ски обществото, тъй като същият трик беше записан на сноуборд преди две години, от британеца Били Моргaн.

Андри се решава спонтанно за трика, провокиран от идеалните условия на състезанието, споделя той пред пресата. И все пак подобно изпълнение от 18-годишния швейцарец не е нещо неочаквано, имайки предвид скорошните му досие. Андри е шампион в дисциплина слоупстайл за 2016 г. в Световната купа на FIS и тогава беше един от малкото (или единственият) с изпълнение на тройни салта в серия.

Радващото е, че куад корковете не са самоцел за Андри, или поне не отдавна. За това говори следващото пародийно видео от швейцарския отбор по фрийстайл, което дава готина гледна точка върху актуалната мания по големи трикове.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.