Дневниците на снежните Nine Knights, II страница

0
 

Сподели

Shares

Nine Knights е уникално спортно събитие, което има за цел да събере на едно място едни от най-добрите ски и сноуборд райдъри в света, както и едни от най-добрите фотографи и видеомейкъри. Това е една седмица изпълнена с каране, снимане и невероятни трикове, като целта на събитието е да даде възможност на самите райдъри да прогресират и да развиват спорта на по-високо ниво. На него, освен всички скиори и бордисти, е и екип на 360° ще ни направим свидетели на уникалните снежни емоции, които пристигат до нас директно от Тирол.

9 Knights
Атлет: David Wise/ Снимка: David Malacrida

– Хей, всички, чувате ли? Времето изглежда се оправя – качваме се нагоре, атлетите започват ръновете си. Медиите – после ще можете да си поговорите с когото поискате.

За минути всички са готови, раниците са на гърбовете, ските и бордовете на краката, мъглата постепенно отстъпва място на слънцето. Хващаме лифта и право към мястото на събитието – снежният замък, построен от едно от най-добрите шейпърски крюта – Schneestern, вече блести в пълния си блясък и само чака да бъде „превзет” от осемнайсетимата рицари.

9 Knights
Атлет: Peetu Piiroinen/ Снимка: Klaus Polzer

С появата на слънцето се появиха и още повече развълнувани усмивки по лицата на всички присъстващи. Райдъри, организатори, медии и приятели се подготвиха да станат свидетели на огромни еъри, сложни трикове и безброй впечатляващи рънове.

А впечатляващи са почти всички опити на скиорите и сноубордистите да атакуват снежната конструкция. Преди да „навлязат” в съоръжението, атлетите успяват да развият скорост от почти 100 км/ч докато се спускат надолу по склона. Всеки път, когато карач застане на старта, публиката вече сякаш се подготвя да стане свидетел на най-ненормалното „изпълнение”. Ръкоплясканията и виковете съпровождат неизменно почти всеки рън. И няма как да не е така – карачите успяват да постигнат огромни височини на „полета” почти всеки път. Онези от райдърите, които излитат не чак толкова високо пък, успяват да пленят публиката с майсторски изпълнени трикове.

Има обаче няколко атлета, които веднага изпъкват с уменията си и дават заявка за нови рекорди.

9 Knights
Атлет: Alex-Beaulieu Marchand /Снимка: David Malacrida

– Ей, хора, разбрахте ли?
– Какво?
– Някой май е счупил рекорда за най-висок еър на сноуборд.
– Кой?
– Не казват, все още е тайна, нали знаете?

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: Klaus Polzer

Скоро идва времето обаче, в което можем да си поговорим с атлетите. Първият, с който се срещаме е Крисчън Халер – сноубордист от Швейцария, участвал на Олимпийските игри в Сочи през 2014 година.

Още по време на първите спускания сме забелязали сноубордистът в черно. Крисчън Халер излита наистина високо и още в началото дава сериозна заявка за приза за най-висок еър при сноубордистите.

9 Knights
Атлет: Christian Haller/ Снимка: David Malacrida

– Мислиш ли, че някой ще подобри рекорда за най-голям еър в сноуборда?
– Ами, може би. Всъщност аз не съм сигурен колко точно е този рекорд – 11 метра? Но да, може би някой ще го подобри, макар че ще бъде много трудно.
– Мислиш ли, че това може да си ти?
– Може би. (смее се) Аз не съм от онези момчета, които искат да се борят за рекорди… Но, ако стане така, че успея – нямам нищо против.

Дали Крисчън Халер успя да счупи рекорда за най-висок еър върху сноуборд и с това да запише името си в историята на спорта можете да научите тук. А съвсем скоро очаквайте и пълното интервю с атлета на сайта ни – 360mag.bg

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: David Malacrida

Ако Халер привлича вниманието на всички с големината на еърите си, има един атлет, който впечатлява с упоритостта си. Себе де Бък изглежда неуморим и без официално да сме броили ръновете му, сме почти убедени, че е направил повече от всеки друг райдър. Сноубордистът залага на трикове и не се отказва докато не изпълни онова, което си е намислил, по възможно най-добрия начин. Отиваме да си поговорим с белгиеца и още в началото на разговора затвърждава мнението ни, че е един от най-упоритите рицари тук:

„Аз всъщност бях първият атлет, който да изпробва съоръжението. Беше още в първия ден, когато пристигнахме… Някой просто трябваше да го направи, някой трябваше да бъде пръв, така че си казах – защо това да не съм аз.“

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: Klaus Polzer

В последствие именно Себе де Бък беше избран за “господар на седмицата” при сноубордистите. Следете ни, защото съвсем скоро тук ще можете да прочете цялото интервю с най-добрия сноубордист от седмицата на Nine Knights 2016.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.