Себе де Бък: Господар на рицарите

0
 

Сподели

Shares

Nine Knights е уникално спортно събитие, което има за цел да събере на едно място едни от най-добрите ски и сноуборд райдъри в света, както и едни от най-добрите фотографи и видеомейкъри. Това е една седмица изпълнена с каране, снимане и невероятни трикове, като целта на събитието е да даде възможност на самите райдъри да прогресират и да развиват спорта на по-високо ниво. На него, освен всички скиори и бордисти, е и екип на 360° ще ни направим свидетели на уникалните снежни емоции, които пристигат до нас директно от Тирол.

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: Klaus Polzer

– О, човече, видя ли го колко ръна направи?
– Да, ненормален е просто…
– Само Себе може да направи толкова много пускания за един ден!

Себе де Бък изглежда е от онези атлети, които не спират да се опитват, докато не изпълнят онова, което искат, точно по начина, по който искат. За всички присъстващи беше ясно, макар никой официално да не беше броил ръновете му, че това е атлетът, направил повече спускания от всеки друг.

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: David Malacrida

Упоритостта, която белгиеца показа по време на всички сесии, му се отплати по най-добрия начин в края на седмицата. Себе де Бък беше избран за атлетът с най-добро цялостно представяне сред сноубордистите в класацията, за която гласуват самите райдъри (скиори и сноубордисти), поканени да участват в събитието.

Ние пък успяхме да си поговорим с „господарят на рицарите“ – Себе де Бък, и сега имаме възможността да споделим с вас неговите впечатления от седмицата на снежните Nine Knights 2016.

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: David Malacrida

Как ти се струва събитието?

Ивента е доста добър, съоръжението, както обикновено е много голямо. Нямаме много късмет с времето тази година, но сега слънцето започна да се показва, и се надявам да покараме.

Ти успя ли да пробваш вече скока, вчера или някои от предишните дни?

Аз всъщност бях първият атлет, който да изпробва съоръжението. Беше още в първия ден, когато пристигнахме…

Как беше да си пръв?

Ами, беше си страшничко! Времето обаче беше перфектно през първия ден и тъй като все някой трябваше да го направи, просто си помислих, че това ще съм аз. Бях малко изплашен, но само до момента, в който вече бях във въздуха, след това всичко беше ок.

Останалите райдъри казват, че всъщност скока е направен доста добре и е безопасен.

Ами да, изхвърля добре, но все пак се засилваме с гигантска скорост, така че винаги нещо може да се обърка. Все пак се надявам, че няма… Но да, наистина е шейпнат страхотно.

9 Knights
Атлети: Sebbe de Buck, Werni Stock/ Снимка: Monster Energy

Какво очакваш от себе си, какво искаш ти да постигнеш на това събитие?

Не знам, да пробвам различни трикове. Няколко „метода“. Ще се опитам, разбира се, и да скачам високо.

Ще се опиташ ли да подобриш рекорда за най-висок еър?

Ами, ще се опитам да излетя колкото се може по-високо…

Мислиш ли, че е възможно точно тук да бъде подобрен рекорда?

Мисля, че вече е направено, но не казват.Според мен ще изчакат до последния ден, за да видят дали някой няма да скочи още по-високо. Но съм почти сигурен, че и двата рекорда, за ски и сноуборд, вече са подобрени.

Кой според теб от скиорите, може да подобри рекорда?

Нямам представа. Дейвид Уайз скача доста високо, но също така и Кристоф Шейн. Те определено скачат по-високо от сноубордистите.

Кой подобри рекорда при скиорите и видео от ръна с най-високия еър можете да видите тук.

Мислиш ли, че приятелската атосфера на ивента ви предразполага да правите повече трикове и като цяло да сте по-спокойни, докато карате?

Със сигурност е доста спокойно, няма никакво напрежение и можеш да се отпуснеш и да пробваш повече неща.

9 Knights
Атлет: Sebbe de Buck/ Снимка: David Malacrida

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.