Просто го направи – тичай!

0
 

Сподели

Shares

Nike-Running-Power-Of-We-Come-Run-With-Us-Crop_original

Да излезеш навън в неделя и да потичаш с компания в парка. Освен в тази общност, успоредно да се включиш и в друга – по-глобална и виртуална, но отново бягаща. Да правиш двете неща едновременно – с бягащото си тяло и телефона в джоба, докато тичаш с групата. Това правят от Nike през последните години, а от 2014-а и по-засилено в България, мотивирайки все повече хора просто да го направят – да излязат навън и да тичат.

Инструментите на Nike да събудят желанието за спортуване в хората вече работят и дават добри резултати. През последните близо две години общата си любов към бягането сред природата споделят нарастващият брой членове на клуба „Nike+ Run Club София“. Освен редовните колективни бягания, клубът инициира и различни ежемесечни семинари за правилно тичане, дишане, бягания на различни дистанции с участието на опитни бегачи и треньори. Така „Nike+ Run Club София“ приобщава не само запалените по тичането от България, но и ги свързва с голяма общност бегачи от цял свят. Мотивацията се допълва на виртуално ниво с няколко мобилни апликации, които непрекъснато се развиват и усъвършенстват, набирайки все по-голяма популярност сред бегачите. Целта е ясна: да имаме все по-голямо желание да тичаме, да ни бъде все по-приятно, да ставаме по-добри, по-бързи, по-смели и по-силни. Няма значение дали си напълно начинаещ, решил да направи първите си малко по-бързи стъпки, или си се отдал на този спорт, клубът е отворен за всички, които искат да споделят не само бягането, но и знания, впечатления, емоции.

12068483_10207969155609196_6648241467923547760_o

Моделът, който „Nike+ Run Club София“ използва, започва с една идея, която постепенно се разраства в глобален мащаб, достигайки и до България. Тя, както обикновено се случва със силните попадения, е проста – да споделим бягането. Чрез клубовете в цял свят и новите мобилни приложения, идеята става съвсем постижима – всички, практикуващи спорта, независимо къде се намират, могат да се включат в голямата световна общност на NIKE+ бегачите. От местни и международни състезания по бягане, организирани в различни градове по света, до глобалната мрежа на тичащите – всичко вече е достъпно, стига просто да го направиш – да тичаш.

11137106_492331604278742_3662126849258220850_n

Приложенията, с които можем да „влезем в играта“, са две. Nike+ Training Club е насочено към тренировките, а Nike+ Running App към самото бягане и общността, която стои зад него. Те са безплатни и разработени във вариант за Android и IOS. Двете апликации обединяват наистина огромна общност от бегачи от всички краища на света, независимо от нивото на уменията им, и им позволява да тренират заедно с инструктори, треньори и спортисти от цял свят.

11935212_10207720311508249_3660738658945990255_o

Сега е перфектното време за поставяне на нови цели, за изпробване на нови режими и планиране на тренировки за следващите месеци. За да бъде още по-лесно и мотивиращо да го направим, Nike предлага един уникален помощник за целта и това е приложението Nike+ Training Club. Тази апликация предоставя на желаещите да тренират по нов и усъвършенстван начин пакет от тренировъчни режими, възможност за определяне на собствени маршрути за бягане, лесни и забавни начини за споделяне с приятели, нови начини за окуражаване и демонстриране на личните успехи и цели.

Приложението предлага тренировъчни режими на различни спортистки, които ще помагат на дамите по целия свят да се свържат с фитнес общността и да достигнат нови лични постижения през 2016 г.

Приложението Nike+ Training Club включва над 100 тренировки и е безплатно за сваляне с iOS и Android. Чрез него можете да споделяте своите резултати с приятелите си. Споделянето е мотивация, която прави по-лесно и по-забавно свързването с глобалната общност на Nike+.

Ако искате да започнете от някъде, много добра първа крачка е 15-минутната тренировка на Sydney Leroux. Нейната цел е горенето на калории, придружено с тонизиране на мускулите:

Виртуалният клуб на Nike+ Running App е създаден, за да мотивира бегачите, но и им помага и те самите да мотивират останалите в общността, като споделят опита и постигнатите резултати.

Всеки може да стане част от глобалната мрежа само като изтегли мобилните приложения Nike+ Running App и Nike+ Training Club и започне да постига своите лични резултати.

„С философия, която уважава всяка тренировка, но не се страхува от никоя, бегаческият клуб на „Nike+ Run Club София“ насърчава всеки да се възползва от слабостите си, за да стане по-добър.“ – разказват за идеята от клуба.

11947844_10207780618335882_3767772766725015727_o

Приложението, с помощта на което, всички ще бягат заедно с вас, можете да свалите оттук.

Всяка неделя пък можете да се присъединявате към бяганията, организирани от NIKE в София. Подробности и детайли за тях, можете да намерите в тази фейсбук група.

Nike+ Run Club Sofia

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.