Държавен Шампионат по Рафтинг: репортаж

0
 

Сподели

Shares

На 15-17.10.2010 г. се проведе първият по рода си в България Държавен Шампионат по Рафтинг 2010 в дисциплините слалом, спринт, хед ту хед и спускание, категория R4 – мъже и жени. Състезанието се състоя на р. Струма, Кресненското дефиле, която е най-подходящата за провеждане на рафтинг река в България.

Държавен Шампионат по Рафтинг 2010

Негови организатори бяха Българската Федерация по Кану каяк, с домакин и официален организатор клуб „Приключенска мрежа”, с подкрепата на клуб „Къща за книги и приключения”, „Бързи води”, „Българско каяк общество”.

В състезанието премериха сили осем мъжки и три женски отбора. Сред участниците имаше както професионални отбори, представени на международно равнище, така и новосформирани млади отбори от ентусиасти и любители на рафтинга. През първия ден от него се проведоха дисциплините слалом, спринт и хед ту хед, а на втория – дисциплината „спускане”.

Държавен Шампионат по Рафтинг 2010

Състезанието беше представено от независима съдийска колегия в лицето на квалифицирани съдии, сертифицирани от Международната Федерация по Рафтинг с главен съдия и председател Милен Захариев, екип безопасност на реката с представители от „Българско каяк общество”, екип РДВР Благоевград и екип Бърза помощ от ЦСМП, Благоевград.

Състезанието се проведе с любезното съдействие на община Кресна и съвпадна с празника на града.

Генерално класиране:

Мъже:
1 място: АРДА
2 място: Рефлип 1
3 място: Адвенчър нет – Торпедо бойс

Жени:
1 място: Адвенчър Нет
2 място: BAH BG
3 място: Космически бжинки

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.