Акция „Светлина“

0


Дата на събитието: 20.10.2010

Сподели

Shares

По повод зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия с велосипедисти, сдружение Велоеволюция организира АКЦИЯ СВЕТЛИНА. Велообиколка с много светлини ще се състои в сряда, 20 Октомври 2010 г.

Сборният пункт е метро станция „Васил Левски“ в 19.00 ч. В 19.30 ч ще се тръгне в посока Софийски университет „Св. Кл. Охридски”, Храм- паметника „Св. Ал. Невски”, през бул. „Витоша”, НДК, бул. „Евлоги Георгиев” и обратно до метро станция „Васил Левски“.

Целта на инициативата е да напомни на велосипедистите, че трябва да разполагат със задължителните предна и задна светлини и светлоотразители по гумите на велосипеда. Велоеволюция съветва още всички велосипедисти да карат със светлоотразителна жилетка и/или ярки дрехи със светлоотразителни елементи. Посланието е и към шофьорите, които не бива да забравят, че има и други участници в пътното движение. Да карат с повишено внимание през есенно-зимните месеци, когато пътната настилка е хлъзгава, а видимостта е силно намалена поради мъгли, дъжд, снеговалеж.
Придвижването с велосипед в София става все по-популярно и се превръща в начин на живот за всички, които искат да живеят в по-добра хармония с околния свят, да спортуват, докато се придвижват и да избягват задръстванията.

Не забравяйте да вземете със себе си всичко светещо, с което разполагате – светлоотразители, челници, фенерчета, светлоотразителни жилетки и всякакви други такива елементи!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.