Откриване на рафтинг сезон 2015 по река Струма

0


Дата на събитието: 04.04.2015

Сподели

Shares

В края на март – началото на април, със серия от събития официално ще бъде открит сезона по река Струма в района на Кресненското дефиле.

Снимка: Адвенчър Нет
Снимка: Адвенчър Нет

Планираните събития са:
Курс за рафтинг гидове по системата на Международната рафтинг федерация (IRF). Той ще се проведе от 31 март до 3 април в Кресненското дефиле.
Официално откриване на Сезон 2015 на 4-ти април
Европейска купа и Държавен шампионат по рафтинг на 4 и 5 април отново по Струма в Кресненското дефиле

Курсът за гидове се организира за осма поредна година. Той е за всички приятели и почитатели на рафтинг. Заниманията се провеждат под шапката на Световната федерация по рафтинг, а организатор е Рафтинг клуб Адвенчър Нет. Инструкторите са от Хърватска, Босна и България. Те ще водят заниманията и всеки ден ще има теоретично и практическо обучение. Успешно преминалите курса ще получат международен сертификат за гид или трип лидери. За начинаещите ще се организира предварително обучение, няколко дни преди курса. При необходимост ще бъде осигурена екипировка от организаторите.

Помислено е и за дамите – кандидат рафтинг гидове. За поредна година курсът за тях ще бъде безплатен с цел популяризиране на дейността и при нежния пол.

От Адвенчър Нет споделиха, че очакват участници от Бангладеш, Мексико, Румъния, Албания, Гърция и, разбира се, България.

Рафтинг
Снимка: Адвенчър Нет

Непосредствено след курса, на 4-ти април, официално ще бъде открит Рафтинг сезон 2015. По този повод ще се проведат не едно, а две състезания по река Струма – Европейска купа и Държавно първенство по рафтинг. Организатор на събитието е Българска федерация по рафтинг със съдействието на СК „Приключенска мрежа”. Участие, ще вземат отбори от различни националности. Трасето ще е достъпно за медии, публика и феновете на рафтинга.

Всички, които желаят да се включат, могат да го заявят на телефони: +359888889371, +35929446765 или на office@adventurenetbg.com.

Рафтинг
Снимка: Адвенчър Нет

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.