Детски приключенски фестивал

0


Дата на събитието: 07.10.2016

Сподели

Shares

Обичате спорта и предавате идеите за прекрасните ползи от него на децата си? Ако вашето дете е активно и обича да се занимава с приключенски или други активности, това може да ви донесе награда, която да използвате заедно. Качете снимка, на която детето ви се забавлява с любимия си спорт на фейсбук страницата на списание 360° и можете да спечелите един от пет билета за работилница или кино в рамките на детско-приключенския фестивал AdventureKids.

Дете на колело
Снимка: bianoti.com

Между 7-и и 9-и октомври в „Музейко” ще се проведе детско-приключенски фестивал AdventureKids.

По време на тридневния фестивал за екстремно приключенско кино и спорт, децата ще участват в работилници и демонстрации, посветени на приключенията.

Дискусии, кино и различни ателиета в уникалното пространство на „Музейко” ще представят вълнуващия свят на пътешествията и изследователските занимания пред децата, а целта е семействата да се вдъхновят да прекарват повече време сред природата сигурно и приятно.

Спортни клубове, които професионално тренират деца и младежи в спортове като катерене, сърф, кану-каяк, спелеология, ще представят дейността си в Детския научен център.

Музейко
Снимка: Музейко

AdventureKids Fest се организира от Музейко и БанскоФилмФест и в програмата му ще бъдат включени много филми, посветени на пътешествията и екстремните занимания, демонстрации и ателиета с истински български изследователи и специалисти в тези области.

Освен това всяко дете ще има възможност да се запознае отблизо със спортове като каяк, сърф, сноуборд, катерене, гмуркане и пещерно дело и да открие любопитни факти за историята на всеки спорт и развитието му през годините.

Специално за фестивала, от „Музейко” са подготвили кратки научни демонстрации, които представят ролята на науката в пътешествията и екстремните спортове. Ще можем да разберем как помагат метеорология и сателитите в ориентацията и навигацията, нанотехнологиите в новите облекла за време сред природата, химията и инженерните науки в развитието на екипировката.

Освен активности за деца, техните родители ще могат да вземат участие в дискусиите по темите на тридневния фестивал, както и да станат част от работилница по Първа помощ за деца.

Музейко
Снимка:Музейко

Билетите за програмата на фестивала важат след закупуване на билет за вход в Детски научен център „Музейко”. Достъпни са за продажба на касите на „Музейко” и онлайн тук.

Закупени предварително, билетите са на преференциални цени от 3 лв. за ателие или за ежедневната блок филмова програма. В дните на фестивала билетите ще бъдат на цена от 4 лв.

Един билет важи за едно ателие или един филмов блок. Ателиета са с капацитет 20 деца и ще се провеждат 4 пъти дневно на 8-и и 9-и октомври. Филмите също са с ограничен капацитет от 100 зрители (деца и родители). И ателиетата, и филмите ще са различни във всеки от дните с изключение на ателието по катерене.

Музейко

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.