360° уикенд прогноза: 21 – 24 май

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Дълъг уикенд ни предстои отново тази седмица. Дали обаче ще можем да се насладим на хубаво време, подходящо за спорт, през всичките четири почивни дни от събота до вторник, четем в уикенд прогнозата.

Къмпинг, залез
Снимка: visitmysmokies

В събота времето ще е доста дъждовно. Само крайните източни и североизточни райони на страната ще останат без валежи. Максималните температури в Западна и Централна България ще са около 13-15 градуса и за съжаление няма да е подходящо за спорт на открито. По Черноморието ще е почти без валежи и само със средно висока облачност. Вятърът ще е 6-9 м/с от североизток с вълнение 0.6-0.8 м /4-6 сек.

В неделя валежите ще започнат да се изнасят на югоизток и валежи и гръмотевици се очакват само в крайните югоизточни райони. Ще духа вятър от изток-североизток със скорост 3-5м/с при земята и 4-6м/с на 1500 м. Времето ще остане облачно и влажно с максимални температури около 18 градуса. Вятърът в Югоизточна България ще е по-силен със стойности при земята до 7-9 м/с. Вълнението по морето ще се увеличи до 1 м/5-6 сек.

Планините в Западна България ще са приветливи, без силни ветрове, малко облаци, но не много високи температури – максимални около 4-6 градуса на 2000 м. Денят ще е подходящ за летене на Витоша, Боровец, Враца, Рила и Източните Родопи. В Пирин ветровете ще са най-слаби и ще има по-значителна неустойчивост с възможни гръмотевични бурии.

Понеделник ще бъде денят с най-хубаво време. Ветровете при земята ще са слаби и променливи по посока, а в Западна България във височина вятърът ще се преориентира от югозапад със скорост 3-4 м/с на 1500 м. Сутринта са възможни мъгли в котловините, а през деня ще бъде слънчево. Ще започне затопляне над страната и това ще е най-добрият ден за разходки и спорт в планината.

Във вторник ще започне заоблачаване и валежи в Северна и Западна България. Следобед валежите ще обхванат големи части на Западна и Северна България. В Източна България ще се задържи слънчево и топло. Вятърът по морето ще се усили от югозапад до 7-9м/с и ще има вълнение 1-1,1м / 4-5 с. В късния следобед ще завали и в Североизточна България.

360 уикенд прогноза: 21-24 май

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.