360° уикенд прогноза: 21 – 24 май

0
 

Сподели

Shares

Дълъг уикенд ни предстои отново тази седмица. Дали обаче ще можем да се насладим на хубаво време, подходящо за спорт, през всичките четири почивни дни от събота до вторник, четем в уикенд прогнозата.

Къмпинг, залез
Снимка: visitmysmokies

В събота времето ще е доста дъждовно. Само крайните източни и североизточни райони на страната ще останат без валежи. Максималните температури в Западна и Централна България ще са около 13-15 градуса и за съжаление няма да е подходящо за спорт на открито. По Черноморието ще е почти без валежи и само със средно висока облачност. Вятърът ще е 6-9 м/с от североизток с вълнение 0.6-0.8 м /4-6 сек.

В неделя валежите ще започнат да се изнасят на югоизток и валежи и гръмотевици се очакват само в крайните югоизточни райони. Ще духа вятър от изток-североизток със скорост 3-5м/с при земята и 4-6м/с на 1500 м. Времето ще остане облачно и влажно с максимални температури около 18 градуса. Вятърът в Югоизточна България ще е по-силен със стойности при земята до 7-9 м/с. Вълнението по морето ще се увеличи до 1 м/5-6 сек.

Планините в Западна България ще са приветливи, без силни ветрове, малко облаци, но не много високи температури – максимални около 4-6 градуса на 2000 м. Денят ще е подходящ за летене на Витоша, Боровец, Враца, Рила и Източните Родопи. В Пирин ветровете ще са най-слаби и ще има по-значителна неустойчивост с възможни гръмотевични бурии.

Понеделник ще бъде денят с най-хубаво време. Ветровете при земята ще са слаби и променливи по посока, а в Западна България във височина вятърът ще се преориентира от югозапад със скорост 3-4 м/с на 1500 м. Сутринта са възможни мъгли в котловините, а през деня ще бъде слънчево. Ще започне затопляне над страната и това ще е най-добрият ден за разходки и спорт в планината.

Във вторник ще започне заоблачаване и валежи в Северна и Западна България. Следобед валежите ще обхванат големи части на Западна и Северна България. В Източна България ще се задържи слънчево и топло. Вятърът по морето ще се усили от югозапад до 7-9м/с и ще има вълнение 1-1,1м / 4-5 с. В късния следобед ще завали и в Североизточна България.

360 уикенд прогноза: 21-24 май

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.